Disqus kon niet worden geladen. Als je een moderator bent, raadpleeg dan onze probleemoplossingsgids.

andre • 7 jaren geleden

Het is al vele jaren bekend, dat vlees kanker veroorzaakt. Prof. Dr. Defares schreef reeds in de vorige eeuw in meerdere boeken, dat vlees slecht is, kip beter is,en vis het beste is, doch vegetarisch voeding het allerbeste is. Hormonen en antibiotica zitten vaak in vlees en kip, hetgeen ook al jaren bekend is. Lacto- vegetarische en mediterrane voeding is het beste voor de mens.

Guus • 7 jaren geleden

Is er dan wel een onderzoek gedaan naar hoeveel mensen dood gaan aan vegetarisch voedsel?

Mini Me • 7 jaren geleden

Vooral jonge kindjes denk ik.

Mini Me • 7 jaren geleden

Over vegetarisch en veganistisch eten heb ik wel eens vernomen en gelezen dat vooral jonge kindjes dan met voedingstekorten komen te zitten. Alleen groentes zijn mensen vast en zeker niet op gebouwd. Sterker nog kinderen die alleen groentes zouden krijgen en dan vooral veganistisch (ook geen melk, kaas, honing enz.) komen soms bij de kinderbescherming terecht. Het is wel eens op TV geweest. Een moeder die wilde dat haar overigens erg slecht uitziende ondervoede kind absoluut geen dierlijke producten zou krijgen moest haar kind afstaan aan jeugdzorg voor plaatsing in een pleeggezin. En vanzelfsprekend is bijna al het vlees rood, en teveel vis of kip lijkt me ook niet zo verstandig, dan maar veel afwisseling, de mens is tenslotte omnivoor.

Uil_en_spiegel • 7 jaren geleden

Ik heb in mijn biomedische opleiding jaren geleden ook al geleerd over de negatieve invloed van rood vlees op de darm als kankerverwekker.
Als we naar onze naaste verwanten kijkt dan de mensapen valt het op dat het vleesgebruik zeer marginaal is en dient om een tekort aan eiwitten ,al dan niet tijdelijk op te lossen. Dus feitelijk kunnen we best zonder de massa vlees die we dagelijks verorberen. Wel hebben we nood aan een portie vlees voor de ontwikkeling van ons brein.
Wat hier ook vergeten wordt is de enorme verkwisting aan zoet water,fout landgebruik (ontbossing voor voedergewassen) én dan de belasting van het milieu met de afvalstoffen (methaan uit stront) , het overdadig antibiotica gebruik en kunstmatige meststoffen. Allemaal redenen om minder vlees te gaan eten! Al zal de vleeslobby dat niet graag horen en zich weren als een duivel in een wijwatervat!