We were unable to load Disqus. If you are a moderator please see our troubleshooting guide.

Santinela • 11 years ago

(sursa: wikipedia)
Ioan Petru Culianu (n. 5 ianuarie 1950 - d. 21 mai 1991, Chicago), istoric al religiilor, scriitor şi eseist de origine română. A fost profesor invitat de istoria religiilor la Divinity School, University of Chicago. Discipol şi protejat al lui Mircea Eliade. A fost asasinat prin împuşcare, la 21 mai 1991, în WC-ul din clădirea Universităţii din Chicago înainte de a primi cartea verde si a fi angajat ca profesor asociat la Divinity School (apud.Ted Anton). Crima nu a fost elucidată.

gabriel • 12 years ago

rasisti xenofobi antisemiti asa sunt numiti romani care tin la tara lor si ma rog cine finanteaza ziarul adevarul de tot il invoci sti? cred ca mai bine ai tace din gura indiferent de culoare politica orce roman care pune tara lui mai presus de orce patriot se numeste iar cei ca tine nu sunt de cat niste gunoaie infecte putregaiuri care ar trebui starpite din cauza voastra traim asa sariti in cap romanilor care tin la tara asta platiti de hoti si criminali de la revolutie drepturile omului asa spuneti drepturile romanilor ai auzit? si mai dute la scoala si apoi sa vorbesti de national comunism esti prost facut gramada si habar nai de viata ta rahatule

TITI • 13 years ago

Scuze. Articolul a aparut in cotidianul Adevarul.

TITI • 13 years ago

Securitatea şi Vatra Românească,
implicate în asasinarea lui Ioan Petru Culianu

de Magda CRISAN , Andrei Badin (1987 afisari, 2006-05-22)
...................................................................................................
Vatra Românească, o organizaţie extremistă
Organizaţia Vatra Românească, creată la începutul anilor ‘90, este considerată o organizaţie extremistă de către mulţi analişti. "Braţul" ei politic a fost PUNR, partid care, recent, a fuzionat cu PC. Ultimul lider al PUNR a fost generalul Mircea Chelaru, care, la începutul anilor ‘90, conducea o divizie a SRI. Vatra Românească a fost acuzată de instigarea populaţiei româneşti în timpul tulburărilor entice la Târgu Mureş din martie 1990, folosite ca pretext pentru înfiinţarea SRI. Preşedintele onorific al organizaţiei este Iosif Constantin Drăgan, nr. 2 în "Top 300 - Cei mai bogaţi români". Apropiat al Mişcării Legionare în anii ‘40, Drăgan a ajuns apoi un apropiat al regimului comunist al lui Nicolae Ceauşescu şi a fost considerat un ideolog al naţional comunismului.
........................................................................................................
Cum raspundeti domnule profesor la asemenea acuzatii ??
Sau lasati "lumea" sa creada ca asa este !