We were unable to load Disqus. If you are a moderator please see our troubleshooting guide.

Telah menjadi darah-daging Hadi $Wang$ serta dasar politik matang & sejahtera parti munafik PasHadi..... agama boleh dijadikan barang dagangan utk dijual-beli & kadang2 agama juga boleh dilelong di kedai barangan lusuh guna kati! Wow, hebat sungguh dasar baru parti penjual agama ni kan!

milo0panas1 • 3 years ago

Prof madya dr asri dulu ke london sebagai fellow universiti oxford. Tapi dr khairuddin al-takreti ke london ngeteh dgn jamil khir!

Abu Qusyairi • 3 years ago

Kepada penyokong/ustaz2/ulama2 pas.. nk tanya.. salahkah apa yg diucapkan oleh Dr MAZA ni? Saya pernah tgk penyokong pas meng'iblis'kan org lain bila mereka persoal ruu pas..

Nasharrawy Rawaan • 3 years ago

SIAPA YANG KELIRU ?? AWAS: MUSANG BERJANGGUT " DALAM PERJUANGAN ??

*DOSA PARA ULAMA YANG LAHIRKAN FIQH SOKONG PENGUASA YANG ZALIM*' ....Siddiq Fadhil

FIKH POLITIK " MUSANG BERJANGGUT " ; ABDULLAH B. UBAI ZAMAN MODEN ? TIDAK MENGIKUT MAQASID SHARIA' ; TETAPI IKUT MAQASID " MUSANG BERJANGGUT" !!....Nasharrawy

*"Saya tidak terbayang besarnya dosa para ulamak yang melahirkan fiqh yang menyokong penguasa yang zalim sehingga rakyat terus menjadi mangsa kezaliman. Sepatutnya mereka melahirkan fiqh yang menjadikan Islam itu rahmatan lil aalamin, bukan rahmatan lil dzolimin."*
_- (Prof Dato' Dr Siddiq Fadhil, Nunji'17, 15hb Februari 2017, Kompleks Belia dan Kebudayaan Shah Alam, Selangor)_
: http://amanahdaily.com/inde...

Kenapa ? Apabila sudah tiada atau tiada difokus atau diambil berat di dalam diri " Tasauf " dan ' Ketuhanan " . Kenapa? Bisa berlakunya karektor " Musang Berjanggut " alias ' Abdullah b Ubai di dalam perjuangan Islamis moden ??.... Nasharrawy

WHERE'S THE HUDUD DRAFT ?? Y GONE INTO D DRAIN ??
MANA DIA DERAF HUDUD SEPERTI YANG DIGEMBAR-GEMBURKAN OLEH TIM.MB KELANTAN ??

Dalam RUU355 terdapat juga Hukum Taazir yang boleh dipertikaikan untuk penambahbaikan kerna ianya bukanlah " Wahyu Ilahi " . Sementara Hukum Hudud berhubung ' Sariqah ' ( Stealings ' ) dan " Hirabah " ( Armed Robbery ) tiada di dalam RUU355 . Kerna apa ?? kerna Perlembagaan Persekutuan khususnya artikel 76A perlu dipinda dulu dengan persetujuan 2/3 " Law makers " di dalam Parlimen. Kerna apa ?? bukannya melalui publisiti murah melalui ceramah di luar parlimen ?? . Kerna apa ?? Mana dia temberang Tim. MB Kelantan yang berkata Hudud akan dilaksanakan juga walau dengan apa cara sekalipun mengembar-gemburkannya ?? Realitasnya ; Mana dia ' DERAF HUDUD " yang diwawarkan beliau itu ??Mengapa ? Memperdagangkan agama untuk agenda peribadi ?? . Fikirkanlah . .... Nasharrawy
http://www.harakahdaily.net...
Oleh: www.nasharrawy.blogspot.com...
www.Twitter.com/adnanrawa

Nasharrawy Rawaan • 3 years ago

THE SLANDERS ( FITNAH ) OF PSEUDO ISLAMIC SCHOLARS ( ULAMAK SU' ) N BEARDED FOX ( MUSANG BERJANGGUT ! )

. Kenapa parti 2h masih lagi bersekongkol , senggama dan bersubahah dengan penguasa yang zalim , rakus dan rasuah kleptokrais ; Mengapa ? masih ;lagi pertahankannya jangan letak jawatan PM dan konsisten senggama dengannya dan parti Keris Telanjang ??

Siapa yang sebenarnya zalim ?? Ketua Keris Telanjang kata pada 29 SEPT 2011 bahawa , " Hudud cannot be implemented in Malaysia " dan terkini bebicara dihadapan semua pemmpin Ubn ," Jangan takut! Jangan takut !! RUU355 bukanlah Hudud ?? ; Memangpun kerna itu pindaan taazir RUU355 bukannya Deraf Hudud ?? Mana Hudud yang diwawarkan oleh Tim. MB Kelantan itu ?? Cuma modal temberang politik sahaj ?? Kerna apa ? kesalahan jenayah sharia; seperti ' Sariqah ' ( stealings ) dan " Hirabah " ( Armed Robbery ) hanya boleh di laksanakan apabila Perlembagaan Persekutuan dipinda telebih dahlulu khususnya Arikel 76A dengan perset ujuan 2/3 Majoriti " Law Makers : di dalam parlimen ??

Kenapa ? salahkah Dap mempersoalkan Artikel 76A yang tiada peruntukan perlaksanaan Hudud ?? Kerna apa ? Ianya adalah di dalam bidangkuasa ( Jurisdiction ) " Crimnal Law " di dalam peruntukan Perlembagaan Persekutuan dan samasekali bukanlah di bawaha jurisdiksi " Sharia' Court Law , Act 1965 " ??. Kerna apa ? Parti 2H jadi " Iblis Bisu " takkala Mca saman hudud di Mahkmah Tinggi ?? .
Kerna apa ?? Namun , Amanah bersedia untuk memberikan penambaikan ke atas pindaan Hukum Taazir RUU355 ?? Kerna itu bukanya wahyu Illahi yang tak bisa dibahaskan di dalam Parlimen ?? Bukannya di luar parlimen yang hanya merupakan publisiitu murhan saja setelah berlakunya temberang politik spt kata Tim. MB Kelantan bahawa Parti 2h akan laksanakan juga Hudud " By hook or by crook " ; Kerna apa ?? Inlah waqi' dan realitasnya ?? Janganlah kelentong 2h ?? Kongkalikong aja ??

Kerna apa ?? Inilah dia seni halus berprofile tinggi; politik seni halus yang menipu orang Islam supaya bisa senggama dengan Keris Telanjang ?? Seni halus politik putak alam alam . Cuma tak masuk BN aja takut pengikuit lari ?? Itupun rumah yang dah lari seperti pendedahan S/U Agongnya belakunya kemerosotan keahlian ?? Kerna apa ? Orang sudah tahu muslihat politik dan sandiwara poltik NTR-2H ?? yang mengkomersilkan agama untuk kepentingan agenda peribadi mereka ?? Fikirkanlah.

Kerna apa ?Politik " King Maker " yang tiada berpendirian ; tiada maruah dan tiada integriti tiada . Yakni, kepada sudah tiada lagi istiqamah ( seperti Yusuf Rawa, Fadhil Noor dan Tok Guru ) ; yang ditolak oleh rakyat kerna boleh pula sokong penguasa yang zalim dan assobiayah jahiliyyah supaya jangan bisa letak jawatan PM ??

Kerna apa ? Politik " LALANG " ini ada hati pula mahu sertai kerajaan Campuran pada PRU 14 nanti dalam keadaan dan waqi'nya yang Pro Assobiyyah Jahiliyyah Keris Telanjang dan menentang habis-habisan Campuran Pembangkang ( PH ) dengan sekutu dan sahabat baru nya dengan politik baru dan matang sehingga ditipu Keris Telannjang demi untuk selamatkannya ?? Fikirkanlah

Kerna apa ? Sesungguhnya sudah terang lagi bersuluh bahawa politik kayu tiga ; tiga penjuru Parti 2h menentang Campuran Pembangkang ( PH ) pada PRU14 nanti bisa saja berikan jasa baktinnya selaku PBK ( Parti Boneka Keris ) dan memberikan munafaat kepada Parti keris Telanjang yang bisa selesa dan ketawa besar dengan adanya bonekanya ( PBK ) sekarang yang menyerahkan diri untuk disembelih ?
Kerna apa ? Inilah politik matang dan selesa ( " Comfort Zone" ) parti 2H sekarang yang menipu orang Islam sekarang secara politk yang cukup halus dan berprofile tinggi ?? Kenapa ?? Jangan mudah tertipu dengan; Politik seni harus " Musang Berjanggut" yang bertopengkan agama demi memenuhi agenda peribadi ? Sanggup menjual agama dan perjuangan Islam yang suci murni ; " Mengubah haluan dan kiblat perjuangan Islam yang tiada bisa berlaku di era Yusuf Rawa , Fadzil Noor ; apa lagi dengan ketiadaan Tok Guru ?? Masing-masing sekarang sudah bisa tunjukkan diri ; bermaharajalela dan pamirkan belang mereka yang sebenar!!

Nasharrawy Rawaan • 3 years ago

APABILA ULAMAK " MUSANG BERJANGGUT " SENGGAMA DENGAN PENGUASA YANG ZALIM , RAKUS DAN ASSOBIYYAH ?? kENAPA SUBAHAH ??

"Aku bimbang keatas kamu orang-orang yg lebih dahsyat dari Dajjal! Bila ditanya: Siapa mereka itu? Jawab Baginda: Ulamaus-Su'."

- SABDA RASULULLAH S.A.W

....Yakni alim-ulamak yg memutar-belitkan ajaran Islam dan menjadi penjilat Tangan pemerintah yg zalim!

" Mengubah haluan dan kiblat perjuangan Islam yang tiada bisa berlaku di era Yusuf Rawa , Fadzil Noor ; apa lagi dengan ketiadaan Tok Guru ?? Masing-masing sekarang sudah bisa tunjukkan diri ; bermaharajalela dan pamirkan belang mereka yang selama ini yang disembunyikan . " sudah terang lagi bersuluh ?? " Jangan tak tahu Keris telanjang gunakan "Politik seni halus GOBLOK " Parti 2h ini yang " MAKAN DIRI" untuk rampas Kelantan ? . Kerna apa ? Namun Campuran Pembangkang ( PH ) ; ; Amanah Pakatan Harapan akan menyekatnya dan memerintah Kelantan dengan izin Dia ?? " Alla Hu Akbar! ""
Oleh : www.nasharrawy.blogspot.com/5....
www.Twitter.com/adnanrawa

Nasharrawy Rawaan • 3 years ago

APAKAH ITU MIKRO HUDUD DAN MAKRO HUDUD ??

Kenapa Amanah bukan sahaja perjuangkan Kanun Jenayah Sharia' atau " Mico hududul lahu sahja ?? Hududull lahu itu volume nya luas sekali ? Kerna apa micro hududul lahu atau Kanun Jenayah Sharia' tiada kesalahan rasuah ? Sedangkan itu juga adalah batas-batas yang melepasi had-had yang ditentukan Dia ?? . Kerna ada " Macro Hududul lahu " ; yakni jenayah yang bersabit dengan rasuah , kecurian wang secara electonik Banking , salahgunakuasa Kleptokrasi ; pembaziran wang rakyat dan negara ! ; dll . Ini semua tidak terlepas kerna ada di dalam " MAKRO HUDUDUL LAHU " kerna apa ? Islam is adil ; " Justice 4 all " menentang kezaliman , penipuan , skandal , dan racism ? Kerna Apa ? Islam itu rahmatanlil'alamin ?? ,

Makro Hududul lah ada di dalam AL HISBAH dalam jenayah seperti rasuah yang tiada peruntukannya di dalam Micro hududul lahu atau Kanun Jenayah Syaria' . Sebab itu kenapa kamu ketawakan Amanah ? Kerna Amanah memperjuangkan Micro Hududul lahu ( Kanun Jenayah Sharia' ) dan Makro Hududul lahu ( Al Hisbah ) ?? Melalui Makro Hududul lahu ; In sha Alla Hu ; SPRM akan dibebaskan daripada pengaruh dan cengkaman siapa saja yang menjadi PM dan kabinetnya ?? Pengasingan tanpa campurtangan PM dalam hal pengasingan kuasa ; Eksekutif ( PM dan Kabinet ) , Legislative ( Law makers /MP 's n State Assemblymen ) dan Judisciary ( Kehakiman ) Kerna apa ?? tiada belaku salahgunakuasa ?? Polis Di Raja Malaysia akan dibebaskan daripada menjadi Polis d Umno ?? Begitu juga dengan Attorney General , IGP , Peguam Negara dan Akauntan Negara akan diletakkan di bawah naungan dan kuasa Raja atau Agong ?? ( bertanggungkjawab terus kepada Parlimen ?? ) .

Mana -mana parti pemerintah tak dibenarkan guna mekanisma kerajaan sewaktu berkempen PRU aau PRK samasekali ?? . TV dab Radio hak yang sama rata " Air Time " diberikan kepada semua parti yang bertanding dalam PRU ??Kerna apa ? RTM milik rakyat bukan milik Parti ?? Kerna Rakyat yang membayar cukai ? Mengikut nisbah jumlah kerusi -kerusi yang dipertandingkan ?? . Peruntukan pembangunan kepada rakyat diberikan sama rata kepada semua parti ? Baik parti pemerintah mahupun parti pambangkang. Kerna apa ?? itu semua wang rakyat bukannya wang parti ?? .Di dalam parlimen atau DUN ; Tiada parti politik tapi semuanya adalah wakil rakyat bukan wakil parti di dalam Dewan Rakyat ? Bukannya Dewan parti ?

Kerna apa ? Mereka semua dibayar elaun melalui kantong rakyat bukan kantong Bendahari mana-mana parti ?? Parrti cuma digunapakai sewaktu PRU dan PRK sahja untuk menentukan siapa wakil rakyat ?? Itu saja ? .Lapuran SPRM dab IGP terus dan telus kepada Parlimen bukan kepada PM ; dan boleh dengan bebasnya selongkar kabinet PM , Menteri dan mana-mana wakil rakyat tanpa sebarang halangan ?? Kerna apa ?? mereka bertanjungjawab terus kepada DYMM Agung dan Parlimen ?? .Speaker tiada kuasa untuk menghalang apa-apa soalan daipada ' Law Makers ' ke atas rasuah , salahgunakuasa ; kemungkaran ekonomi , pembaziran

Dan " Sedekah 2.6 Billion " dalam akaun peribadi umpamanya dan IMD dan tak boleh diletakkan sebagai " subjudice " kerna ianya melibatkan wang rakyat dan wakil rakyat wajib mengetahuinya sebagai amanah mereka kepada rakyat ?? Kerna apa ? .PM dan wakil rakyat tiada diberikan sebarang " IMMUNITY " samasekali ? akan jenayah atau kesalahan yang di lalukan ;Kerna apa ? bisa diketengahkan dan dipersoalkan di dalam Parlimen secara telus dan terbuka ?? samasekali ?? . Sekian dahulu . ..... Oleh : Nasharrawy
www.nasharrawy.blogspot.com...
www.Twitter.com/adnanrawa