We were unable to load Disqus. If you are a moderator please see our troubleshooting guide.

Nasharrawy Rawaan • 3 years ago

MENGAPA 71 TAHUN KERIS TELANJANG MASIH TIADA BERUBAH ! BAHKAN BERTAMBAH RAKUS , RASIS , ASSOBIYYAH , ZALIM ,KORUP DAN KELEPTOKRAT SONGLAP DANA AWAM ; BISA JAHAHANAMKAN NEGARA !!
MENGAPA 71 TAHUN USIA KERIS TELANJANG ; MASIH LAGI TIADA BERUBAH ??
Kersis Telanjang msih lagi rasis . Ditransfomasi " Chauvinism " itu kepada Perkasam kerna sudah tak lagi dan tak releven lagi pada era " Cyber " ini . Fahaman rasis memang tiada sesuai untuk Malaysia yang mana " WARGANEGARA"nya adalah " MULTI- RACIAL " .
Rakyat Satu Malaysia menolak fahaman rasis dan mahukan Malaysia yang aman damai , sejahtera dan keharmonian kaum dan agama . Dengan menolak parti yang bernaunsakan pekauman seperti Keris Telanajang dan Mca yang hidup dengan bermain dengan isu perkauman sebagai " SURVIVAL " politik mereka ! .' untuk meraih undi dalam PRU !
Namun , di atas kelicikan politik perkauman NTR. " RACIST GAME " ini bisa sukses diambil alih oleh bukan lagi Perkasam . Akan tetapi , diambil-alih oleh Parti 2H ( Hadi Hashim ) .Ini bisa dilihat apabila Presiden Parti 2H sendiri yang main isu perkauman tehadap Dap ! . Yang dulunya adalah permainan politik tradisional Keris Telanajang ! Walhal , Dap bukanlah parti yang bernaunsakan perkauman seperti Mca dan Keris Telanjang !
Mutakhir ini, " Kaumiyyah " ini diberikan jenama baru yang mempunya maksud dan tujuan yang sama . Iaitu " Melayu Islam " atau " Nasionalisma Islam ) yang tiada diajar oelh Nabi . Nabi tiada pernah mengajar " Arab Islam " dan Khalifah Osmaniah juga tiada pernah menaja " Turki Islam " .. Apalagi ajaran " Melayu Islam " yang diajar oleh NTR dan 2H yang terpesong daripada ajaran Nabi yang mengfokuskan konsep yang luas dan shummul . Iaitu " ISLAM RAHMATAN' LIL 'ALAMIN " .. " SAY NO 2 RACIST ' .
Presiden Parti 2H ,pernah bilang di Terengganu bahawa Dap tiada bisa perintah Malaysia kerna cuma ada lebih kurang 86 sahaja kerusi parlimen majoriti bukan Islam . Tiada bisa mencapai " Simple Majority " pun ; sebanyak 112 kerusi parlimen daripada 222 jumlah semuanya ! ....... Nasharrawy

musa • 3 years ago

umno resis bangsa. pas resis ugama. cantik kalau mereka bergabung menjadikan perpaduan melayu dan islam.