Nu am putut să încărcăm Disqus. Dacă ești un moderator, vezi ghidul nostru pentru reparare .

Mioara • Acum 6 ani

Florine, care ai dubii ! CCR NU POATE EXAMINA "in ansamblu" fara a baga de seama ca exista prevederi care favorizeaza coruptia.Ma gandesc ca va exista un minim de rusine pentru viitorul acestei tari si nu va fi usor pentru judecatorii CCR sa primeasca palmi de la cei care stiu sa citeasca ce a facut "sleahta lui Iordache si Nicolae".Apoi urmeaza pedeapsa acestui popor, exact ca in multe alte evenimente de "NERUSINE "din istoria noastra.

Florin • Acum 6 ani

Nu voi face comentari de fond asupra legiilor ci aspecte de procedura.
1. Presedintele nu poate sesiza CCR-ul pentru simplu fapt ca nu au ajuns legiile la promulgare.
2. Legiile au fost deja atacate la CCR de catre PNL si USR si pana la un verdict al CCR-ului, presedintele nu are nici un cuvant de spus. Cand o lege este atacata la CCR inainte de promulgare, cercetarea se face pe asamblu legii si nu limitativ la articolele reclamate. Daca pronuntarea va fi pe asamblu si vor fi declarate constitutionale, presedintele are o mana moarta in privinta sesizari. Poate sesiza dar raspunsul va veni cu respingere.
Nu exista termen de pronuntare a CCR -ului si nu este prima data cand aceasta institutie se consulta cu Comisia de la Venetia si celelalte Curtii Constitutionale din Europa. Eu as fi mai retinut, pentru ca un eventual raspuns al CCR-ului motivat pe aceasta corespondenta va face praf toate protestele pe aceasta tema si va da apa la moara in schimbarea codului penal si a codului de procedura penala. Practic e ca in povestea cu vine lupu.... vine lupu... si cand chiar vine lupu nimeni nu mai crede sau nui mai pasa. E un joc cu bataie lunga .......
Deci intr-un cuvant cererea prezentata in articol este bombastica si doar pentru publicitate, dar ma intreb retoric daca un judecator cere cuiva sa faca ceva ce procedural nu poate momentan, cam cum se comporta el procedural in acea mica sala in care este dumnezeu ?
In plus, din punctul meu de vedere aspectele pe care le reclama acestia, pot fi imorale dar s-ar putea sa se trezeasca cu verdict de constitutionalitate din partea CCR-ului. Un singur exemplu pe cod penal(nu are legatura cu legiile in cauza) : se dezincrimineaza abuzul in serviciu. Este neconstitutional ? Nici vorba. Imoral ? Total de acord.

steel • Acum 6 ani

La magistrați și procurori nu le convine acest proiect pt ca e inclusă și legea răspunderii a magistratilor si procurorilor iar dacă condamnă pe cineva nevinovat, ei vor săvârși o infracțiune și va plăti pt asta cu închisoare de la 2 -7 ani, deci e un pas înainte! Bună lege

Miky Mike • Acum 6 ani

Sigur cand e sa raspunzi pt decizile judecatoresti se face interventie la ccr!!!scarba de justitia din ro!!

MILU • Acum 6 ani

AM JURAT SI EU, LA TIMPUL MEU SI... REZULTANTA A FOST .... DE KKT !!!!!

MILU • Acum 6 ani

NU M-AR MIRA SA ASIST LA UN RAZBOI "CIVIL", DAAAAAAAA, POATE ASHA SCAPAM DE LEPADATURI !!!!!!!!!!!!!

MILU • Acum 6 ani

DAAA,BRAVO !!!! TOT RESPECTUL PENTRU "MESERIASII ADEVARATZI DIN JUSTITZIA ROMANA, DE ASTAZI SI DE DEMUUUULT !!!!

Maria Florentina Cirici • Acum 6 ani

Stima si respect maxim .

Baronul • Acum 6 ani

Cinste lor !

Marga Zaharia • Acum 6 ani

toata stima pentru dvs,domnilor judecatori!