Δεν ήταν δυνατόν να φορτωθεί το Disqus. Εάν είστε συντονιστής παρακαλούμε να δείτε τον οδηγό μας επίλυσης προβλημάτων.

the_souliotis • 8 έτη πριν

Η αδελφότητα του Πανοσιολογιώτατου Χρυσόστομου Κατσουλιέρη προβάλλει στο
διαδίκτυο φωτογραφίες του μοναστηριού, την ώρα που εντός αυτού
εγκαταβιούν άνθρωποι τους οποίους θεωρεί, εναρμονιζόμενη με τη σχετικά πρόσφατη γραμμή
του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, σχισματικούς.

Εφόσον
η εκκλησία είναι το σώμα, με πολλαπλή έννοια και ερμηνεία, με ποια εκκλησιαστική λογική και συνέπεια, η
νέα αδελφότητα και, προεκτείνοντας, οι υπάλληλοι σχεδιασμού των διαδικτυακών της αναγκών,
έδειξαν τέτοια σπουδή για τέτοια οικειοποίηση φωτογραφιών;

Από
πότε ένα άρρωστο σώμα, όπως ευθέως δηλώνουν ότι είναι η Ι.Μ. Εσφιγμένου
από το 1972, ένα σώμα που επιθυμεί κατά δική της δήλωση η νέα αδελφότητα ως δικό της, είναι άξιο προβολής όταν
εντός του κυοφορείται η αρρώστεια;

Η αδελφότητα του
Πανοσιολογιώτατου Χρυσόστομου Κατσουλιέρη δεν μπορεί να δει την
αρρώστεια των παλαιών Εσφιγμενιτών που η ίδια η νέα αδελφότητα συνεχώς
επικαλείται, εντός των τειχών που προβάλλει φωτογραφικά,

Πώς μπορείς να προβάλλεις τη φωτογραφία του συγκεκαλυμένου (με τείχη εδώ) "κακού" και να το οικειοποιήσαι ως "καλό" επειδή δεν βλέπεις το κακό που καταγγέλεις ότι κυοφορεί;

Παρακαλώ
την εν Χριστώ αγάπη των διαχειριστών του εκκλησιαστικού πρακτορείου Romfea να μη λογοκρίνουν το
μήνυμα, το οποίο απευθύνει ένα απλό ερώτημα στη "νέα" αδελφότητα
(δεκαετής, αλλά το όνομα μένει για διαχωρισό). Περιμένω εδώ και πολλά χρόνια να δείξουν οι άγιοι πατέρες υπό
τον π. Χρυσόστομο την αγία υπομονή αλλά η αδιάλειπτη δημοσιοποίηση με
περηφάνεια του "σώματος" που λένε ότι είναι άρρωστο με φράσεις επιθυμίας "το μοναστήρι μας", προσβάλλει τα
ορθόδοξα αισθητήριά μου.

Παρακαλώ επίσης τη νέα αδελφότητα να αποσύρει όλες τις φωτογραφίες του μοναστηριού από το 1972 που έχει πάρει στη δημόσια κατοχή της αφού θρησκευτικά εμφανίζει ανακολουθία. Δεν μπορείς να προβάλλεις αυτό που θεωρείς άρρωστο "επειδή δε φαίνεται με γυμνό μάτι". Κατά τον Άγιο Νεκτάριο, οι φυσικοί νόμοι είναι προέκταση των νόμων του Θεού. Και οι φυσικοί νόμοι, είναι αντίθετοι στην προβολή του "κακού" ως "καλού".

Hellas i • 8 έτη πριν

Ομολογώ πως αμφισβήτησα την όλη υπόθεση και συνεχίζω να κρατάω επιφυλάξεις. Εάν όμως τα δημοσιεύματα ευσταθούν, καταδικάζω απερίφραστα αυτήν την ενέργεια. Όταν γνήσιοι ομολογητές της πίστεως διώκονταν, υπέμεναν το μαρτύριο και αγίαζαν, δεν έβγαζαν μολότοφ και καλάζνικοφ. Πάντως είναι άδικο να στιγματίζουμε όλη την μονή λόγω ενός μεμονωμένου περιστατικού. Βιαιοπραγίες δυστυχώς σημειώθηκαν και από τις δυο πλευρές. Παντού υπάρχουν φρενοβλαβείς άνθρωποι, δεν μπορεί κανείς να διεκδικεί "αλάθητα". Ελπίζω η κατάσταση να μην κλιμακωθεί.

Δεν υπήρξαν ούτε μολότωφ ούτε καλάσνικωφ! Ένα αναμμένο στουπί μόνον ερρίφθη (για εκφοβισμό) προς το μηχάνημα που πήγε να σπάσει την πόρτα του κονακίου.

Hellas i • 8 έτη πριν

Διάβασα το σχόλιό σας και περί αποστολικής διαδοχής. Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ δεν νομίζω ότι έχομε να χωρίσωμε τίποτε. Πράγματι η διατύπωσίς μου ήτο ιδιαιτέρως γενικευμένη, ως εκ τούτου εν δυνάμει άστοχος. Εγώ αναγνωρίζω εσάς τους παλαιοημερολογίτας, περιμένοντας το ίδιο και από την πλευρά σας. Δεν είμεθα όλοι "στώμεν καλώς". Πιστεύω ότι και εσείς συμμερίζεσθε την επιθυμία μου δια ύπαρξιν ενότητος μεταξύ Ορθοδόξων αδελφών ημών τε υμών, οίτινες αποδεχόμεθα τα ορθά δόγματα της πίστεως και αντιτιθέμεθα στους παγκοσμιοποιητάς. Ούτως μόνον δυνάμεθα να ανταπεξέλθωμε. Χαίρετε.

Το σχόλιό μου περί αποστολικής διαδοχής δεν δημοσιεύθηκε, επομένως ο διαχειριστής της ιστοσελίδος σας το έστειλε κατ' ιδίαν. Επίσης, πολλά ακόμη σχόλιά μου "κόπηκαν." Κατόπιν τούτου, σταματώ τον διάλογο, εκτός αν δημοσιεύσει τα σχόλιά μου αργὀτερα σήμερα. Θα ήθελα να κάνω μία τελευταία επισήμανσι, όμως. Η μεγίστη πλειοψηφία των Ορθοδόξων του Πατρίου δεν πιστεύει στις διακηρύξεις κάποιων μεγαλοσχήμων, ότι δήθεν όλοι οι άλλοι είναι εκτός Εκκλησίας, ότι έχουν άκυρα μυστήρια κ.λπ. Και κυριολεκτικώς διψούν την ένωσι όλων των Ορθοδόξων. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να γίνει με τρόπο οικουμενιστικό. Ως αρχή, θα πρέπει (1) να εκδιωχθούν από τους θρόνους των όλοι οι Οικουμενισταί "επίσκοποι" και (2) να επιστρέψουμε στο πάτριο εορτολόγιο, το οποίο, όπως σου απέδειξα σε προηγούμενα σχόλιά μου, ναι μεν δεν είναι δόγμα πίστεως, προσλαμβάνει όμως δογματικό χαρακτήρα από το γεγονός ότι (1) το νέο έγινε σκοπίμως για να προωθηθεί ο Οικουμενισμός (οι ίδιοι οι Οικουμενισταί το λέγουν και το γράφουν αυτό) και (2) ήταν αιτία για τη διάσπασι της ενότητος των Ορθοδόξων, πράγμα που ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι θα συνέβαινε. Καλή Παναγιά!

Hellas i • 8 έτη πριν

Όχι ο διαχειριστής δεν μου το έστειλε κατ' ιδίαν. Εάν γράψετε σε κάποιον ένα σχόλιο μέχρι να εγκριθεί, μόνο αυτός μπορεί να το δει πατώντας στην ένδειξη "αναμονή ελέγχου. προβολή σχολίου. Ο συντονιστής μου απαγορεύει πλέον να μετάσχω σε μακροσκελείς διαλόγους, γι' αυτό μάλιστα με είχαν διαγράψει κιόλας προσωρινά από την ιστοσελίδα. Έκτοτε δημιουργήθηκε μάλλον ένα μπέρδεμα και τα δικά μου σχόλια δημοσιεύονται αμέσως. Και εγώ είμαι κατά της μετάβασης στο ν.ε., αλλά αυτό δεν καθιστά όλη την Εκκλησία (κλήρος και ποίμνιο) αιρετική. Δείτε τις θέσεις του αξιολογωτάτου κ.Σωτηροπούλου. "Αίρεση" ονομάζεται κάτι που ανατρέπει τα δόγματα που θεσπίστηκαν στις οικουμενικές συνόδους. Τα δόγματα της πίστεως είναι χριστολογικά και τριαδολογικά, δεν καταλαβαίνω πως σε αυτά μπορεί εκτός συνόδου να προστεθεί έμμεσα εκ νέου κάτι άσχετο. Η πρόθεση ωστόσο των "μεταρρυθμιστών" είχε πράγματι δογματικό χαρακτήρα. Πιστεύω ότι επί τη ουσία έχουμε τις ίδιες απόψεις. Απαντήστε μου κύριε Χατζηνικολάου, εμένα με θεωρείτε αιρετικό; Εάν όχι δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να συνεχιστεί ο διάλογος, συμφωνούμε. (Δεν είμαι εγώ αυτός που καταψηφίζει τα σχόλιά σας.) Καλή Παναγία!

Hellas i • 8 έτη πριν

Έγραψα "εάν όμως τα δημοσιεύματα ευσταθούν". Ενδεχομένως να έχετε δίκιο. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να πρόκειται για προβοκάτσια. Δεν παρευρισκόμουν εκεί για να γνωρίζω ακριβώς τί συνέβη. Ωστόσο και η ρίψη αναμμένου στουπιού είναι κατ' εμέ μεμπτή ενέργεια. Όπως είπα "όταν γνήσιοι ομολογητές της πίστεως διώκονταν, υπέμεναν το μαρτύριο και αγίαζαν", δεν πετούσαν αναμμένα στουπιά για εκφοβισμό. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν μπορούμε να στιγματίζουμε όλη την μονή ένεκα ενός μεμονωμένου περιστατικού. "Παντού υπάρχουν φρενοβλαβείς άνθρωποι, δεν μπορεί κανείς να διεκδικεί -αλάθητα-." Δεν νομίζω πως διαφωνούμε σε κάτι. Φιλικά, Hellas.

Γαβριελα • 8 έτη πριν

μα ήταν δυνατόν αυτό να ειναι photoshop. Είπαμε πια! ..η παράλληλη γραμμή στο μπουκάλι που ειναι σε ευθεία με τον δρόμο...και εχουν κάνει copy past τον μοναχό!! πφφφφ και κλπ κλπ!... Αυτά είναι έργα των πονηρών πια δεν μπορεί να το δει κανείς? τρώγονται σαν τα σκυλιά!

Ο Βαρθολομαίος και οι Κατσουλιέρηδες, αντί να δεχθούν την πρόσκληση των αληθινών Εσφιγμενιτών Πατέρων για δημόσιο διάλογο, έχουν μπλέξει τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία σ' ένα καθαρώς πνευματικό θέμα, ήτοι της διακοπής του μνημοσύνου του Βαρθολομαίου και της ως εκ τούτου κηρύξεώς των ως "σχισματικών" εκ μέρους του Βαρθολομαίου, καθώς και της ιδρύσεως της λεγομένης "νέας αδελφότητος της Ι.Μ. Εσφιγμένου" ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΙΝ
ΣΩΡΕΙΑΣ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΥ Κ.Χ.Α.Ο. Έτσι, το πρόβλημα αδίκως
περιπλέκεται. Σύμφωνα με απαφάσεις της Ι. Κοινότητος (1970-1971), η κάθε Ι. Μονή ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ να μνημονεύει ή όχι τον εκάστοτε Πατριάρχη, αν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτός παρεκκλίνει από την Ορθοδοξία. Έ, λοιπόν, ο Βαρθολομαίος όχι μόνον παρεκκλίνει, αλλά είναι ΕΧΘΡΟΣ της Ορθοδοξίας! Κηρύττει αιρετικά ότι δήθεν όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν στον ίδιο Θεό, αλλά ο καθένας με τον τρόπο του, κατηγορεί τους ανθενωτικούς αγίους που δήθεν "μας κληροδότησαν το σχίσμα" με την Δύσι, ποδοπατεί θρασύτατα τους ι. Κανόνες, και στη διδακτορική του διατριβή (σελ. 73) εισηγείται την τροποποίησίν των! Θέλει, δηλαδή, να "διορθώσει" τους Αγίους Αποστόλους και τις 7 Σεπτές Οικουμενικές Συνόδους! Ώ της βλασφημίας!!! Αυτόν τον βλάσφημο και αιρετικό, λοιπόν, υποστηρίζετε, κατατρέχοντας και διώκοντας τους πτωχούς ομολογητάς της αληθινής Ι.Μ. Εσφιγμένου; Έλεος πια! Δημήτριος Χατζηνικολάου.

Στῶμεν Καλῶς • 8 έτη πριν

Εξαφανίστηκαν καί διασκορπίσθηκαν οι εχθροί Αυτού .

Hellas i • 8 έτη πριν

Αγαπητέ αδελφέ βλέπω ότι οι κόποι σας έχουν καρπούς. Τα δημοσιεύματα που "στηλιτεύουν" το αμφίβολο περιστατικό, σε όλο το διαδίκτυο, προέρχονται ως επί το πλείστον από εσάς. Δεν σας κατηγορώ και δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη επί του ζητήματος. Έχω να επισημάνω πάντως κάποια πράγματα. Καταλαβαίνω ότι νιώθετε πικρία μέσα σας διότι πέσατε θύμα μιας επικίνδυνης σέκτας. Δεν είναι όμως όλοι οι παλαιοημερολογίτες σέκτες. Υπάρχει μια μερίδα παλαιοημερολογιτών ΓΟΧ, τυφλωμένων από τον εγωισμό και φανατισμό τους, που θεωρούν τα μυστήρια στης Εκκλησίας άκυρα και όοολους τους άλλους αιρετικούς. Δεν είναι όμως όλοι έτσι. Μην τους κατηγορείτε μετά για άκρατο φανατισμό, την ώρα που εσείς τον καλλιεργείτε. Καλό θα ήταν να προσεγγίσετε τους παλαιοημερολογίτες (ακόμη και σχισματικούς) ομόδοξούς σας με αγάπη και όχι με μίσος, βαθαίνοντας κι άλλο το σχίσμα.
Φιλικά, Hellas.

Στῶμεν Καλῶς • 8 έτη πριν

Οι Άγιοι πατέρες τής Ορθοδόξου Εκκλησίας μάς πού αγαπούσαν τούς αιρετικούς καί τούς σχισματικούς πολύ περισσότερο από εμένα , τούς ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΑΝ . Η Ιερά μάς Σύνοδος τούς έχει ανακηρύξει επισήμως ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ , ΧΩΡΙΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗ .(βλ.
Περί τῆς ὑποδοχῆς τῶν Παλαιοημερολογητῶν εὶς τὴν Ἐκκλησίαν καὶ περί των Μυστηρίων των. Ιερά Σύνοδος τής Εκκλησίας τής Ελλάδος.). Τό ότι τούς αποκαλούμε εχθρούς τού Χριστού , δέν σημαίνει πώς δέν τούς αγαπάμε... . Άλλο τό ένα κί άλλο τό άλλο .

Nik Man • 8 έτη πριν

Το κακό Στέφανε Μεσεδάκη με σένα είναι πως ενώ είσαι φούρναρης, προσπαθείς να κάνεις τον Κανονολόγο και τον Θεολόγο. Δεν μπορεί μια Ιερά Σύνοδος ακόμη και μιας Τοπικής Εκκλησίας να ανακηρύξει ως αιρετικούς ή σχισματικούς μια ομάδα αντιδρώντων. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μια Οικουμενική Σύνοδος ή τουλάχιστον Πανορθόδοξος Σύνοδος (η οποία να έχεις υπόψιν σου μπορεί να δικαιώσει και τους αντιδρώντες και να καταδικάσει και την επίσημη Ιεραρχία). Επομένως όσο δεν υπάρχει απόφαση τέτοιας Συνόδου, ούτε οι παλαιοημερολογίτες (ούτε και οι νεοημερολογίτες επίσης) είναι αιρετικοί ή σχισματικοί. Όσοι λένε τα αντίθετα είναι πλανεμένοι, άσχετοι και διασπαστές της Ορθοδοξίας.

Στῶμεν Καλῶς • 8 έτη πριν

Τόσα ξέρεις τόσα λές κί εσύ .

Σχισματικός ονομάζεται όποιος αποσχιστεί έκ τής Εκκλησίας , χωρίς τήν χρεία καταδίκης τού από κάποια Σύνοδο , έστω καί τοπική .

Περί τών Σχισματικών , η διδασκαλία τής Ορθοδόξου Εκκλησίας μάς
είναι ξεκάθαρη . Σχισματικοί , ονομάζονται εκείνοι πού εχωρίσθηκαν από τήν Εκκλησία , όχι γιά δόγματα πίστεως , αλλά γιά ζητήματα
ευκολοϊάτρευτα . Λέγει ό Μέγας Βασίλειος :

'' Σχίσματα δέ , τούς δί αιτίας τινάς εκκλησιαστικάς καί ζητήματα ιάσιμα πρός αλλήλους διενεχθέντας... οί δέ , τής Εκκλησίας αποστάντες ούκ έτι έσχον Τήν Χάριν Τού Αγίου Πνεύματος εφ΄ εαυτούς... οί δέ απορραγέντες , λαϊκοί γενόμενοι , ούτε τού Βαπτίζειν , ούτε τού χειροτονείν είχον εξουσίαν , ούτε ηδύναντο Χάριν Αγίου Πνεύματος Αγίου εταίροις παρέχειν , ής αυτοί εκπεπτώκασι ! "( βλ. Ι. Πηδάλιον σελ. 587 ) .

Άν πραγματικά ενδιαφέρεσαι γιά τήν αλήθεια ( ώς πρώην παλαιοημερολογίτης στό λέω ), διάβασε ''Τά δύο άκρα '' τού π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου .

Hellas i • 8 έτη πριν

Όπως βλέπετε επισήμανα και τα αρνητικά σημεία των ΓΟΧ. Τω όντι δεν έχουν αποστολική διαδοχή και ο εγωισμός-φανατισμός ορισμένων είναι παροιμιώδης. Ωστόσο δεν είναι ετερόδοξοι. "Αιρετικός" λέγεται κάποιος ο οποίος δεν αποδέχεται τα δόγματα της πίστεως που θέσπισαν οι οικουμενικές σύνοδοι. Οι παλαιοημερολογίτες ,έχοντας το ίδιο δόγμα με εμάς, δεν μπορούν να θεωρηθούν αιρετικοί. Πρέπει να γίνονται ενέργειες που αποσκοπούν στην θεάρεστη ένωση μεταξύ παλαιοημερολογιτών και ημών του ν.ε. Δεν καταλαβαίνετε ότι κάποιοι χριστιανομάχοι μας κρατούν σκοπίμως διαιρεμένους;

Georgios Rachonis • 8 έτη πριν

Τα σχολια περιτευουν.Ποιο επισημο εγγραφο προφανως δεν υπαρχει.Ο Θεος να τους ελεηση τους καταληψιες για το καλο τους γιατο καλο του Αγιου Ορους για το καλο της Ελλαδος.Αν οχι και επιμενουν,εκας οι βεβηλοι.