Vi klarte ikke laste inn Disqus. Hvis du er en moderator, se vår feilsøkingsguide.

MercuryFumes • 3 år siden

Bra skrevet om en viktig sak, men dessverre underkjent grunnet nynorsken. Nynorsk kan til nød godtas i diktform.

Ove Knutsen • 3 år siden

I all verden for argumentasjon. Hele verden skal tilpasse seg din smak.

Papirfly • 3 år siden

Men kun i Flåklypa? ;P

Anders Sølvberg • 3 år siden

Denne artikkelen virker interessant men jeg nekter å lese nynorsk.

Lars Helge S. Meidell • 3 år siden

Synd for deg. Artikkelen VAR interessant den. Håper årsaken til din nynorsk-nekt ordner seg for deg. Du har min medfølelse.

Frida Nilsen • 3 år siden

Menneskene kjeder seg og jeg kjeder meg med dem.

Cecilie G. Lindbæk • 3 år siden

"Nyheter" 2013 tilsvarer "Tåpeligheter" 1993.

Rune Fardal • 3 år siden

Jeg savner et meget viktig poeng i denne artikkelen….som i det store og hele går på at MEDIA-industrien tvinger nyheter på oss.

Hvor ble det av det tenkende mennesket, det som selv avgjør hva det vil lese?

Guest • 3 år siden

...Og for nynorskbrukere.

Pedrine Aas • 3 år siden

Meget gode poeng

Information Overload er forøverig en basic hersketeknikk. Ikke bare i hverdagen, men blir brukt ved inngåelse av store kontrakter : Man gjemmer den lite hyggelige klausulen på side 16 i dokument med skrift størrelse 10...

Ellers er det åpenbart mange på kommentarsidene som ikke har samfunsvitenskapelig forskerutdanning, men som ser det som en selvfølge å analysere og kommentere samfunnsnyheter i lys av tilsynelatende tilfeldig eller ikke eksisterende kompetanse.

For all del: Alle har sin verdifulle kompetanse innen ulike områder, slik hvert tannhjul i et maskineri er like viktige fir at maskineriet skal fungere.

MEN: man betaler ikke rørleggeren for å servere analyser av samfunnsutviklingen, da ville huset blitt ødelagt av fukt...og man betaler ikke samfunnsvitere for å servere analyser av vannrør i et hus, da ville også huset blitt ødelagt av fukt.

Finn Oddvar Stensrud • 3 år siden

Må man ha formell utdannelse for å ha rett til å si noe?

En tømmerhugger fra Ådalen på Ringerike hadde så mange bøker om "alt mellom himmel og jord" - at han knapt hadde plass til å bevege seg i huset sitt! En BI-utdannet jeg kjenner, har knapt ei bok...bruker PCen sier han...ja, ja?

Man må jo kunne få lov til å si; at den flommen av intetsigende "nyheter" bl.a. nettavisene er fulle av - er ødeleggende for folkeopplysning; og det å stimmulere til selvstendig tenkende individer? Også uten å ha universitetsutdannelse?

Kommentaren smaker av intellektuelt "jåleri"...

Pedrine Aas • 3 år siden

Bra du påpeker "Jåleri", sunt bondevett trumfer formell utdannelse any time.

Det er bare altfor lite sunt bondevett igjen i befolkningen- kompenseres med en alarmerende økning i vurdering av sin egen fortreffelighet.

Da må man desverre ta tre skritt tilbake og ty til suboptimal tankegang av type "formell kompetnase".
(Poeng: På grunn av sviktende sunnt bondevett i befolkningen generellt, må man ty til suboptimal tankegang : "Er du kvalifisert til å mene noe?"...)

Pedrine Aas • 3 år siden

Forøvrig strekker min kompetanse seg såå langt at jeg skriver "kompenase" når jeg prøver å si "kompetanse"

Et kompetent menneske burde skrevet teksten i et word dokument, kjørt spell check, og så copy- paste inn i kommentarfeltet. Men neida, enkle løsninger fungerer sikkert, og resten av verden bruker sikkert sin beste vilje for å forstå hva jeg prøver å si kl 06.50 sødags morgen, med et tastatur som detter fra hverandre...

(En bonde ville nok brukt sitt sunne bondevett, oversett staveleifer og sett etter meningen i teksten. Men: Hvor mange bønder finnest det her? Jeg forventer heller å treffe et stort flertall som i mangel av bondevett bruker flisespikkeri som verktøy i kommentarfeltet...)

Litt selvpisking for å understreke poenget... :-)

RiksyWiksy • 3 år siden

Samfunnsvitenskaplig forskerutdanning? Du mener folk som Jørgen Lorentzen? Og de skal bare bli motsagt av andre med like snevert samfunnsvitenskaplig syn på verden?
For all del, ingen med kunnskap i biologi f.eks må noen sinne få uttale seg.
Er det plagsomt å bli avkledd som inkompetent?

Videre skriver du at man ikke betaler "rørleggeren for å servere analyser av samfunnsutvikling". Greit nok, men hvorfor skulle huset ditt bli ødelagt av den grunn? Har vi med en tankefeil å gjøre her fra selveste samfunnsviteren?

Det er kanskje lett å bli høy på pæra av sin egen fortreffelighet med en slik utdanning. Men innlegget ditt er ikke av den mest interessante sorten, for å si det mildt.
Dessuten overlater ikke oppegående mennesker det til rørleggeren å hindre vannlekkasje. Til det er huset alt for viktig. Likeledes overlater man ikke debatten til folk som kaller seg samfunnsvitenskapelig utdannet. Til det er samfunnet alt for viktig.

Guest • 3 år siden
BiffePlay • 3 år siden

Hun høres ut til å være i stand til å håndterer elektronikk på en reflektert måte, i motsetning til de fleste nordmenn som taster og trykker store deler av dagen, mens de tar seg pauser ved å se på TV-serier og lese agurk-nyheter.

Spankson • 3 år siden

Nyheter? Det meste er jo nyheter som er skapt av mediene selv og kun med hensikt å selge reklame

Guest • 3 år siden
jqkull • 3 år siden

For ikke å snakke om alle dødstruslene:

"Nå kommer flåtten og DREPER deg!"

"Pass deg for MORDERSNEGLENE!"

"Kysten er invadert av DRAPSMANETER!"

"Disse kjøttetende bakteriene SPISER deg innenfra!"

Guest • 3 år siden

Jeg leste faktisk hele denne lørdagskommentaren, naiv i troen på at det på et eller annet tidspunkt skulle komme noe interessant....

... er jeg en nyhetsjunkie da?

månelander`n • 3 år siden

Om du brukte sprøyte er svaret ja