Δεν ήταν δυνατόν να φορτωθεί το Disqus. Εάν είστε συντονιστής παρακαλούμε να δείτε τον οδηγό μας επίλυσης προβλημάτων.

Guest • 10 έτη πριν

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ…

Όπως και παλαιότερα έχω σημειώσει, « Γνωστό είναι τοίς πάσι ότι ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός «πολεμάει» από χρόνια τώρα τον π.Νεκτάριο, παρ΄ όλες τις ταπεινές προσπάθειες του ηγούμενου να τον ηρεμήσει…Το γιατί είναι άγνωστο.

Εκ των πραγμάτων όμως για όσους αντιλαμβάνονται κάτι περισσότερο διαφαίνεται ότι βασικό σημείο αντιπαράθεσης πρέπει να είναι τόσο το άνοιγμα του π. Νεκταρίου προς την νεολαία δια της μουσικής παλαιότερα ( καταβαίνοντας σ΄ εκείνα τά « μιαρά καταγώγια» πού οί ευσεβείς ιεράρχες μας ποτέ δεν πήγανε για να γλιτώσουν κανένα χαμένο πρόβατο «ίνα
μη μιανθώσιν» ).

Αλλά ακόμη καί οί εσχατολογικές ομιλίες του π. Νεκταρίου περί Αντιχρίστου, 666, και Σημείων των καιρών πού δεν άρεσαν στον Ηλείας ώς πιστός στό δόγμα "ποιός Αντίχριστος τώρα, μή ασχολείστε μ΄ αυτά, μόνο με τον Χριστό να ασχολείστε.." . ( Μή μιλάτε δηλαδή, κι΄ αφήστε τον Αντίχριστο μέ τα όργανά του να κάνουν ελεύθερα τήν δουλειά τους..)

Η εφησυχαστική θέση του Ηλείας προς τον κόσμο ότι «δεν τρέχει τίποτα, μη ασχολείστε μ΄ αυτό το θέμα…» , μη «ταράζεται τον κόσμο» ( αφήστε τον να κοιμάται δηλαδή…), και «μη μου τους κύκλους τάρατε…» των αρχαίων ημών προγόνων, είναι πολύ επικίνδυνη….

Δυστυχώς κάποιοι, Ιεράρχες κυρίως, παρ΄ όλη την λεγόμενη ασκητική τους βιοτή, δεν βλέπουνε τι συμβαίνει γύρω μας, αλλά περιορίζονται στην δική τους στενή αντίληψη έστω και ασκητικού και συντηρητικού περιεχομένου δίνοντας άλλη εξήγηση σε οφθαλμοφανείς πλέον καταστάσεις πού ήδη μας περικύκλωσαν…

Γιατί, τι να το κάνουμε αν κάποιος «νηστεύει δίς του Σαββάτου » τρώγοντας χαλβά και ελιές, και από την άλλη πλευρά καταδικάζει και καταδιώκει όσους έχουν αντίθετη μ΄ αυτούς, Ορθόδοξη πάντως, άποψη ;

Αναγνώστης • 10 έτη πριν

Άγιε νεωκόρε άραγε εσύ είσαι στη λίστα; Καλά όσα λες αλλά δεν σου ρχεται ζόρι να λες ότι θα στείλεις έναν άνθρωπο που αν όχι παππούς σου πατέρας σου θα ήταν σίγουρα στη Μονή της μετανοίας του; Τι ισχύ έχεις; Δεν είναι λίγο εγωιστικό αυτό;

Συμφωνώ απολύτως με το Νεωκόρο! Γιατί τόσο ...αδερφικό μένος εναντίον του Παππουλάκου;!...

Φιλάμαρτος. • 10 έτη πριν

Ο Σεβασμιώτατος είναι καιρός να αποχωρήσει και αυτός από την ενεργό δράση ( λέμε τώρα ).
Όσον αφορά το θέμα του Αγίου Χριστόφορου του Παπουλάκου προφανώς ενοχλήθηκε γιατί τον πρόλαβε ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης.

Διακρίνω μια ενόχληση και δυσκινησία από πλήθος επισκόπων που αδυνατούν να προωθήσουν νέες αγιοκατατάξεις με γνώμονα την ορθόδοξη παράδοση.
Είναι καιρός να μηναία και τα συναξάρια να εμπλουτιστούν από νέους αγίους που κοσμούν το Θρόνο του Θεού.

Δε μπορώ να κατανοήσω τον λόγο, ο ρόλος τους είναι και αυτός, να προβάλουν νέα λαμπρά και αγιασμένα παραδείγματα στο ορθόδοξο ποίμνιο που είναι ελπίδα για όσους μοχθούν να ζουν με τις εντολές του ευαγγελίου.

Η τιμή στους αγίους και ειδικά σε νεοφανείς δεν συνοδεύεται από κάποιο πιστοποιητικό έγγραφο γνησιότητας του Παραδείσου.

Ανάλογες περιπτώσεις έχουμε σε μονές του Αγίου Όρους που εορτάζουν μνήμες νέων οσίων χωρίς την όποια απόφαση του Πατριαρχείου.

Νομίζω πως αν συνεχίσουν έτσι μερικοί κληρικοί γενικότερα θα ξεπεράσουμε και τον Πάπα στο θέμα αγιοποιήσεων και όχι αγιοκατατάξεων.

ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ • 10 έτη πριν

"Κατα το διάστημα της εις Άνδρον εξορίας του ( του Παπουλάκου) συνέβη και το εξής γεγονός. Το 1854 επισκέφθη την Ιερά Μονή ο νεοχειροτόνητος επίσκοπος Άνδρου Μητροφάνης Οικονομίδης, τον οποίον ως λαϊκόν ακόμα εγνώριζε καλώς ο Παπουλάκος. Δι” αυτό τον εκύτταξε με πόνον βαθύν και με την απεριόριστον εκείνην ειλικρίνεια που εχαρακτήριζεν όλην του την ζωήν του είπε· ΚΑΙ ΣΥ ΜΗΤΡΟ ΕΓΙΝΕΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ; ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Ο Δεσπότης έγινε έξαλλος από την οργήν, εσήκωσε την δεσποτικήν του ράβδον και κατέφερε αλλεπάλληλα γενναία κτυπήματα κατά του σεβάσμιου γέροντος. Έτσι άπέδειξε ότι είναι δεσπότης!"( Αυγουστίνος Καντιώτης Χριστιανική Σπίθα Δεκέμβριος του 1952, φυλ. 137)...Σύμφωνα με πολλές αξιόπιστες πηγές ο εν λόγω Μητροπολίτης Μητροφάνης ειναι πρόγονος του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού γιαυτό καί το μένος κατά του Παπουλάκου και όσων τον προβάλουν η τον τιμούν..Ίσως αυτό θα έπρεπε να ερευνηθεί η να διαψευσθεί από τον Μητροπολίτη Γερμανό.

ΦΩΚΙΔΑ • 10 έτη πριν

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ,ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ • 10 έτη πριν

Θα εννοείται ότι αδελφός/ή του Μητροφάνους είναι πρόγονος του Ηλέιας, άλλως υπάρχει ζήτημα!

Miaoulis Michail • 10 έτη πριν

ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ Κ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ......ΝΑ ΔΟΥΜΕ Κ ΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ..ΟΙ ΗΛΕΙΟΙ....

Miaoulis Michail • 10 έτη πριν

Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΡΔΑΜΑ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ ΚΥΡΙΕ ΤΙΜΟΘΕΕ!!! ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΦΑΝΗ??? ΜΗΠΩΣ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ROMFEA ..ΨΑΞΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Κ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ??? ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΛΑΣΠΗ ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ!! Ο ΔΕΣΠΟΤΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΡΙΕ!! ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Κ ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ!!!!! Κ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΑΤΙΝΟΥΛΕΣ ΠΕΡΙ ΓΗΡΑΙΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Κ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ!!! ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Vassilis • 10 έτη πριν

ο κυριος αυτος ειναι ιερεας και προσφωνητετε ΠΑΤΕΡΑΣ με το να τον αποκαλειτε κυριο δε μειωνετε το κυρος του αλλα δειχνεται μενος προς το προσωπο του επειδη διαφωνει με κατι που εσεις θεωρειτε σωστο... συμφωνο απολυτα μαζι σας για τον Αγιο Ηλειας αλλα δε τον υπερασπιζεστε σωστα δειχνοντα αγενια σε εναν αλλο κληρικο προσφωνοντας τον επιδεικτικα πολλες φορες κυριο... ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Miaoulis Michail • 10 έτη πριν

ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΚΥΡΙΟ.......ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.....Κ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΚΥΡΙΟ....ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Κ Ο ΠΑΤΗΡ ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ.....ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ!!!!!
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ.......ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ....

Zizanio • 10 έτη πριν

"το πρόσωπο που τον μαρτύρησε (σ.σ. τον Παπουλάκο) στις αρχές και συνελήφθη επειδή πήγαινε κόντρα στην άρχουσα τάξη της εποχής ήταν ιερέας."

"εκοιμήθη οσιακώς εν τη Ιερά Μονή Παναχράντου, διανύων εν αυτή την επιβληθείσαν αυτώ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΝ ποινήν εγκλεισμού"

Αυτά στο καπάκι της εορτής του Αγ.Νεκταρίου που τον κυνήγησε αδυσώπητα η εκκλησιαστική εξουσία σε Αϊγυπτο ΚΑΙ Ελλάδα. Και ας μην τα αναφέρουν εντέχνως στις επίσημες βιογραφίες του.

Ας αναλογιστούμε και σήμερα ποια ανάλογα παραδείγματα διωγμών έχουμε, προς εξόντωση κληρικών (και όχι μόνο) που απλά δεν συμβιβάζονται με το κατάντημα της εκκλησιαστικής εξουσίας, αλλά εργάζονται προς Δόξα Θεού.

Guest • 10 έτη πριν

Εντάξει, μας έπεισες '' λαϊκέ '' νεωκόρε.........

Neoklis Xristianos • 10 έτη πριν

Ναι Μουστάκα, κάνε μας λίγο τον βλάκα.