We were unable to load Disqus. If you are a moderator please see our troubleshooting guide.

Jo-Erlend Schinstad • 9 years ago

Det er Jane Silber som er sjef i Canonical. Mark Shuttleworth er grunnlegger og sjef i Ubuntu og eier av Canonical.

Det er verdt å nevne at Ubuntu 15.04 kun støttes i ni måneder og derfor er best egnet for testere, entusiaster og utviklere som ikke har noe imot å oppgradere ofte. Den neste hovedversjonen skal etter planen slippes Torsdag 21. April 2016. Det ligger for øvrig an til å bli en massiv oppgradering med svært mye å se frem til.

15.04 er for øvrig også den første versjonen av Ubuntu som inkluderer Unity 8 Desktop, men det er foreløpig så primitivt at de fleste nok ikke ønsker å bytte til det enda. Men hvis man vil prøve, så finnes det et bilde her: http://cdimage.ubuntu.com/u...

Harald Brombach • 9 years ago

Takk, rettet det førstnevnte.

linux-fan • 9 years ago

Ubuntu 15.04 for Server og Desktop, 32 og 64 bit versjoner kan lastes ned fra ubuntu.com i nå i dag. (Ubuntu anbefales fortsatt LTS for brukere flest.)
Ikke noe nytt om snappy ubuntu core for raspberry.org, tror jeg.

Lutefisken • 9 years ago

Nomnom :)

Guest • 9 years ago
Harald Brombach • 9 years ago

Det er dessverre massevis av nyheter vi aldri rekker å skrive om. Hver dag må vi prioritere vekk en mengde saker som kunne være interessante for i alle fall noen av våre lesere. Det at vi oftere skriver mer om Ubuntu enn andre og mindre brukte distribusjoner når vi først skriver om Linux, burde ikke være oppsiktsvekkende. Det betyr ikke at vi ikke ønsker å skrive om andre Linux-distribusjoner, bare at vi stort sett må prioritere helt andre saker. Det er derfor langt ifra alltid vi dekker viktige Ubuntu-nyheter heller (og nyheter er gjerne ferskvare med begrenset holdbarhet).

Guest • 9 years ago
V1Dar • 9 years ago

"Dette er kanskje ingen nøyaktig måling, [...]"

Det har du helt rett i!

Guest • 9 years ago
Harald Brombach • 9 years ago

Jeg er ikke direkte uenig i argumentene dine, men det virker på meg som at du tror vi er en stor redaksjon som kan få med seg stort sett alt som skjer på alle eller de fleste områder i denne bransjen. Det er i så fall veldig langt unna sannheten.

Som en liten redaksjon er det bare en håndfull områder vi kan dekke noe som er i nærheten av så tett og bredt som vi skulle ønske. De fleste andre områder må vi da dekke langt mer overfladisk.

Dersom du derimot mener at vi skal prioritere mer Linux på bekostning av andre temaer, noe som i alle fall er et realistisk utgangspunkt - så vil vi selvsagt vurdere dersom vi oppfatter at mange lesere uttrykker et ønske om dette og vi har eller får de rette ressursene til å gjøre noe med det.

Med det setter jeg strek i alle fall for min del.

Daffy D. • 9 years ago

For mange entusiaster så er det vel like viktig at det skrives om de tingene som de syns er spennende, som at de som skriver om det får betalt for det. Hvordan stiller Digi seg til at de som brenner for RHEL evt. kan skrive om RHEL-nyheter selv og legge dem ut på digi?

Jeg vil tro det fins ganske mange der ute med mye kunnskap og formidlingsevne - som sikkert har lyst til å bidra til at deres favoritt-teknologi blir omtalt.

Hva med noe ala Aftenposten sine "meninger" hvor menigmann får skrive om ting de syns er spennende og får gleden av å ligge i en egen kategori på digi.no? Tidligere har dere i alle fall publisert meget gode artikler skrevet av mennesker som ikke er ansatt i digi.no - og som jeg også mistenker ikke har fått betalt for det de har skrevet?

Harald Brombach • 9 years ago

Vi har alltid tatt imot kronikker/leserinnlegg om ymse temaer, og mange av dem blir godt lest og mottatt. Vi har jevnlig kommet med oppfordringer om at flere skriver slike, uten at det har hjulpet så mye.

En forutsetning for at vi skal publisere slike innlegg, er at de ikke på noen måte kan oppfattes som reklame. Det er selvfølgelig en fordel at innleggene er brukbart skrevet og bidrar med noe nytt til leserne, enten det er kunnskap eller meninger. En grei test er å be et par kolleger eller venner lese med kritisk blikk.

Det har vel i årenes løp vært noen som har fått betalt, men i utgangspunktet ikke.

Vi har også så vidt startet opp et bidragsyternettverk, tilsvarende det TU beskriver her:
http://www.tu.no/bidragsyte...

Noen eksempler:
http://www.digi.no/profil/2...

http://www.digi.no/profil/2...

http://www.digi.no/profil/2...

Daffy D. • 9 years ago

Takk for godt svar! :) Og da er vel egentlig mitt svar til personer med store kunnskaper om RHEL/Fedora o.l. som savner mer slikt stoff at de selv kan skrive en interessant artikkel om nyhetene silk at flere på digi.no får lest dem og kan få øynene opp for de spennende produktene.

Lutefisken • 9 years ago

Ubuntu er for sluttbrukere RHEL for bedrifter (litt forenklet :), og så er det bare å stikke fingeren i seg selv og lukte hvem man skriver for.

Harald Brombach • 9 years ago

Jepp, servere og nettskyen er jo det siste nye blant sluttbrukere ;-)

Lutefisken • 9 years ago

Dette skjønte du visst ikke helt? Til server og nettsky bruker man oftere RHEL eller en av klonene enn Ubuntu. På desktop bruker man oftere Ubuntu enn RHEL.

Harald Brombach • 9 years ago

Ok, jeg burde vel ha lært til nå at ironi sjelden fungerer på nettet, selv med bruk av smiley. Så minuspoeng til meg.

Du ba meg "lukte på" hvem vi skriver for. Det er ikke mye i denne saken som er relevant for sluttbrukere, men det er mye som er relevant for de vi skriver for. At det finnes produkter og områder som er enda mer relevante for enkelte, er det ingen tvil om. Hvorfor vi ikke skriver om alt dette så ofte som vi kanskje burde, har jeg forklart lenger opp.

Lutefisken • 9 years ago

Hvem er den primære lesergruppen?

Harald Brombach • 9 years ago

Egentlig alle som jobber med eller er interessert i profesjonell bruk av IKT. Men vi har også mange saker som ikke handler direkte om teknologi.

Lutefisken • 9 years ago

Og sånn sett så ser altså prioriteringen av Ubuntu-stoff på bekostning av RHEL-stoff litt pussig ut for noen av oss ... men det er jo nok å lese på internett, så det går nok bra likevel :o)

(Container-fokuset denne gangen er dog riktig for målgruppa vil jeg tro, jeg oppfatta David Sommerseths kommentar som generell)

Harald Brombach • 9 years ago

Det fungerer jo ikke slik at dersom vi skriver om en Ubuntu-nyhet én dag, så har vi brukt opp hele Linux-kvoten for resten av dagen, måneden eller året. Så det er ikke Ubuntu-stoff på bekostning av RHEL-stoff, men eventuelt Ubuntu-stoff på bekostning av de mange andre, aktuelle temaene/nyhetene denne ene dagen. Selv om vi også har en hel del mer langsiktige eller tidløse prosjekter, så handler nyhetsdekningen vår stort sett om hva som har skjedd det siste døgnet.