We were unable to load Disqus. If you are a moderator please see our troubleshooting guide.

Revolt • 3 år sedan

Nu är RUG (Reportrar utan gränser) för mig ett nytt begrepp. Jag skulle tycka det vore högintressant att se hur man agerar framledes nu när flera alternativmedia börjar bli så pass stora, exempelvis AP. Ingen nyhet att vi har gatuvänsterns fjolltroll som gärna IRL och på nätet systematiskt hatar och förföljer alla som inte delar deras unkna värdegrund. Addera därtill Expo som inte drar sig från att på kriminell väg röja folks identiteter och hänga ut dem i sin megafon Expressen osv.

Eva på Södermalm • 3 år sedan

"This European Country [Sweden] Has Huge Problem With Press Freedom"

http://m.sputniknews.com/eu...

oldster • 3 år sedan

Det är intressant att se hur SVT väljer när de ska berätta nyheterna för en kunskapstörstande allmoge, dig och mig.

Klockan var kanske 0715 (mars 25) när jag snuddade vid en nyhet på SVT TEXT. Blad 115. Jag ögnade den som hastigast och gick sedan vidare för att se om det fanns annat intressant. Några minuter senare ville jag tillbaka och sökte upp nr 115.

115 hade nu ändrat skepnad. Nu var det en hjältemodig regering som ville ge en cirka en miljard extra " till skolor med många nyanlända elever". Det ska räcka till 600 nyanställda lärarassistenter under tre år.
"De extra 300 miljoner kronorna per år, som nu aviseras, tas från pengar som blev över från förra året."

Med tanke på hur många miljarder som rinner bort till "nyanlända elever" så är det knappast någon nyhet. Jag förmodar att man avser att pengarna ska gå till assistenter som sköter lärarnas icke-lärande pappersarbete, så att de får tid till mer jobb i klassrummet.

Säkert behövligt, men man frågar sig varför just skolor med "många nyanlända" (nysvenska för "besvärliga"?) elever behöver assistenter? Någon orsak måste ju finnas till att överflödet av miljoner hamnar just där. Men det står inte i texten. Fridolin (MP) berättar inte, i vart fall inte på SVT TEXT.

Nå, vad hände med nyhet 115, som jag aldrig kunde återfinna? Den handlade om att en kommun hade fattat ett riktigt originellt beslut, nämligen att kommunens sammanträden skulle läggas ut på webben, så att man skulle kunna se kommunens store framträda inför en andäktigt lyssnande skara. I realtid, tror jag.

Vete tusan om det inte till och med var 100 % röster för. En lysande idé, naturligtvis! Självklart ska kommunerna göra vad de kan för att synas hos sina egna väljare, även om många ärenden helt enkelt är tråkiga. Men detta att väljarna ska kunna se sina valda ombud för är ett bra, omvälvande förslag.

Så varför togs nyheten om tv-sänd kommundebatt bort klockan 0715, när ordinarie åsiktsgranskare hade kommit till jobbet?

Enkelt: det var inget galet med förslaget, men förslagets upphovsman var en "nazist", som på hade röstats in i kommunfullmäktige 2014. Sakfrågan hade därför mindre betydelse.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Om någon har fler uppgifter, t ex om kommunens namn eller någon rapport i en tidning så skriv gärna!

Jag såg en film från Pakistan med en psykolog som arbetade med radikaliserade ungdomar. Jag spekulerar i om det vara så att lärarassistenterna kommer agera psykologer i syfte att avradikalisera dessa ungdomar?

Enligt psykologen i Pakistan var återfallsrisken ca 10% efter behandling.
Frågan är om sådan behandling kommer leda till att terrorismen kommer understiga trafikdödligheten i Sverige i framtiden?

Räkneexempel:
5000 radikaliserade.
90% läkta.
500 icke läkta.
10 döda per terrorattack
5000 döda
Antagen tidsperiod 10 år
Resultat: Antalet döda i terrorattacker ca 500 svenskar per år.
---
(ca 300 personer dör per år i vägtrafikolyckor).

Olika faktorer som inverkar är ex. :
Mängden deltagande i internationellt illegala krig tillsammans med USA
Mängden som flyr sina länder pga. misären.
Mängden invandring som tillåts.
Mängden radikalisering som tillåts.
Mängden skapande av offerkänsla genom utslagning och arbetslöshet.
Mängden bidrag.
Mängden utvandring.
Mängden repatriering.

V och SD röstade emot kriget mot Afghanistan och det gjorde även vissa MP-ledamöter så man får väl hoppas att "ungdomarna" inte hämnas på oskyldiga vänsterpartister, oskyldiga miljöpartister eller oskyldiga sverigedemokrater i alla fall... som hellre hade sett svenska afghanistankommittén arbeta fredligt på plats.

Eva på Södermalm • 3 år sedan

Det enda parti som klokt nog röstade mot ett svenskt deltagande i NATO:s anfall mot Libyen var SD.

Tackar för informationen. Jo. Det är faktiskt sant. Det har jag missat.
"Ett Vänsterparti som till 95 procent är beroende av partistöd biter inte
den hand som föder det, ett parti helt utan egen press ligger helt i
händerna hos borgarklassen. "
http://www.proletaren.se/ut...

Eva på Södermalm • 3 år sedan

Bombvänstern är ett bra namn på Vänsterpartiet som röstade på att Libyen, som finansmaffian ville lägga under sig, skulle bombas tillbaka till stenåldern. Vänsterpartiet fungerar som Socialdemokraternas stödtrupp och är bra för Socialdemokraterna att plocka upp ur bakfickan när SD ska hålla möten. Då viner stenarna i luften, och diktaturens hantlangare väsnas allt vad de kan när det enda riksdagsparti som inte tjänar finansmaffian håller tal. På samma sätt agerar Socialdemokraternas knähundar när Folkets demonstration håller möten och kräver demokrati. Sedan fylls finansmaffians medier med lögner om att SD är ett rasistiskt-fascistiskt-nazistiskt parti och att Folkets demonstration består av rasister-fascister-nazister.

Först bombar finansmaffian länder i Mellanöstern och Nordafrika. Sedan bjuder finansmaffian in dessa länders befolkningar att kalasa på länderna som har förstört deras länder. Kan det bli annat än inbördeskrig? Nej, för det är just inbördeskrig som finansmaffian vill ha i Europa. Det första världskriget och det andra världskriget är ingenting emot det tredje världskriget som finansmaffian har bäddat för. Startpunkten för det var 2001-09-11.

Jag har förärat saken ett blogginlägg:
https://vetenskapligapartie...

oldster • 3 år sedan

Nu vet jag att det var Ludvika och någon Pär Öberg som hade ett bra förslag.

Kommun säger ja till motion från nazist

Frågan behandlades i kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdagen och bifölls enhälligt. Det är första gången i modern tid som politiker i etablerade partier i Sverige samfällt säger ja till en motion från en nazist, skriver dt.se.

– Det känns inte roligt att vi har en nazist i kommunfullmäktige. Men jag vill försöka skilja på sak och person. Jag tycker att det är bra om vi kan börja med webbsändningar från fullmäktige och då kan jag inte säga nej till en motion bara för att den är skriven av en nazist. Jag skulle själv ha kunnat skriva en liknande motion, säger kommunalrådet Lotta Wedman (MP) till dt.se.

Pär Öberg kuppades in på ett SD-mandat i valet 2014.
------------------------------------------

Se där, MP har fattat ett rimligt beslut. Kan man hoppas på fler?

Jag har inga illusioner. Situationen kommer sannolikt bli värre innan den blir bättre. Säkerhetspolisen borde kanske kontakta journalister och fotografer i riskzonen och ge dem utbildning, utrustning och tips om hur de kan skydda sig. Det är en demokratifråga. Utan fri journalism, ingen demokrati.
http://newsvoice.se/2016/03...

Goran High • 3 år sedan

Vilken säkerhetspolis!
De är ju styrda av vänstermaffian!

Ha ha ha. Är det Ungvänstern som plötsligt sökt till polishögskolan? :oD

Guest • 3 år sedan
Guest • 3 år sedan
Guest • 3 år sedan
Guest • 3 år sedan
Guest • 3 år sedan
katarina broman • 3 år sedan

Det är en sak att tycka att det är rätt åt dem, en helt annan att påskina att det skulle ha ngt med oss att göra!
Huruvida det är Ryssland, Anonymous, eller en tonårig hacker som ligger bakom har jag inte en aning om.

Guest • 3 år sedan
Guest • 3 år sedan
Mittlandet • 3 år sedan

Att sabotera är odemokratiskt och stöds inte av det jag känner som sverigevänlighet.

GT • 3 år sedan

Inget jag stödjer i sig.
Bättre med attacker från pennan och munnen.

baaaarnen • 3 år sedan

Och hur bra har det fungerat? Om du vill vända andra siden till så får du göra det. Jag gör och kommer aldrig att göra det.

GT • 3 år sedan

Har nog aldrig vänt andra kinden till när det gällt.

gubbenibyn • 3 år sedan

Fotboll. Sverige mot Turkiet. Innan matchen startat står jag och talar med grannen. Han har redan en 6-pack i handen. Zlatan är visserligen inte med. Men nog borde de blågula kunna slå turkarna?

”Heja Sverige”! Men innan orden lämnat mina läppar har jag ångrat mig. Vad ska Nisse tro? Vad kommer han att säga när det är sängdags till sin fru -- och till hans arbetskamrater. En granne som är ”nationalist”! Han hejar, utan hänsyn till vår multikultur, på det egna laget. En nazist, kanske. SD-are? Eller som vår ledare Hr Löfven kanske skulle ha uttryckt det – en ”Ny-fascist”? Som granne !?

Jag tiger. Vi ser matchen i TV i relativ tystnad. Ölet var gott. Ett lag vann över det andra. Med 2-1. Ganska rättvist ändå, med hänsyn till uppvisad spelskicklighet och energi.

Jonas852 • 3 år sedan

Vid Folkets Demonstration i Stockholm skyddades motdemonstranter av Polisen, då journalister dokumenterade motdemonstrationen. Motdemonstranterna kände sig besvärade.
https://www.youtube.com/wat...

Hur tolkar Reportrar Utan Gränser en sådan händelse?

David • 3 år sedan

Finns det alltså fortfarande hederliga journalister? Ibland undrar man verkligen, men rimligen är det så. Alla kan inte ha frånsagt sig den självständiga tankeförmågan...

HmmmS • 3 år sedan

OT: ganska självklara åtgärder menändå läsvärt. Tyvärr skriver sällan AP hur vi skall stoppa IS. Då menar jag åtgärder som att kontrollera gränserna bättre.

http://www.svd.se/svenska-f...

Såg att länken saknades

eleteria • 3 år sedan

Det är en smaksak. Artikelförfattarna skriver sina åsikter och Ap rapporterar vad som hänt. För oss mycket bättre än svammelmedia, eller hur?

HmmmS • 3 år sedan

Jag tycks till skillnad mot dig vilja veta hur vi skall bekämpa IS.

eleteria • 3 år sedan

Det är.jag också intresserad av men tidningarna ska bara analysera debatten av makthavarna. Det har aldrig varit journalisternas uppgift att styra landet vilket de just nu tror att det är.

DarkRhum • 3 år sedan

Har du några förslag???

HmmmS • 3 år sedan
GT • 3 år sedan

Vad exakt i deras förslag tycker du är vettigt?

DarkRhum • 3 år sedan

Länka inte till betalsajt tack, kom med egna förslag istället.

SVD är kanske desperata efter annonsintäkter och annonserar via sock-pupet på avpixlat som har alla läsare. :-)

prillan • 3 år sedan

Bokutgivningsbranschenn är ännu hårdare censurerad än journalistiken. Tack och lov så finns böckerna att tillgå i andra länder. Ett exemperl: VS Naipaul fick Nobelpriset i litteratur 2001. Sen skrev han en bok om Afrika, och då kom han i onåd med den svenska vänsterextremism.....boken gavs aldrig ut i Sverige.

Guest • 3 år sedan
HmmmS • 3 år sedan

Tänk påt att tex Aftonbladet mycket väl sulle kunna göra det samma för AP. Även AP har tydlig agenda och vinklar sina artiklar. Tror tyvärr inte det finns helt neutral media.

Folk börjar nu känna till massmedias ägares agenda och de presstituerades uppgifter. Det blir naturligtvis allt fler som helt avstår att läsa och länka till den. http://newsvoice.se/2016/03...

Skallagrim • 3 år sedan

At ha en agenda er ok men inte om mediene får bidrag från staten. Da skal den være sannferdig och belysa från alla hold. Det er jo det som er problemet med pk media. Dom overlever på bidrag från staten, som er folket och folket har da krav på och blive opplyst med sannferdig info om alt som skjer och følgen av hva som skjer. Untaket er om det inte direkte truer staten sikerhet.

Utlandsboende • 3 år sedan

AP mörkpixlar väl iallafall inte folk på bild? Det skulle ju dessutom vara överflödigt.

Du har en bra poäng. Vi ska inte vara blinda för den ensidiga rapporteringen här på AP. Men om man ser AP som ett komplement och inte hela sanningen så får man än bättre balans, ungefär som Adelsohn Liljeroth.

Falukorvsrullader • 3 år sedan

komplement till vad? Inte ens om det ligger en expressen på jobbet som någon annan betalat för så skulle jag läsa den skiten.
TV4 och SVT, mitt dygn består bara av 24timmar den propagandamedian är inte värd en sekund av mitt liv.

Jag får mina nyheter från Fria tider, avpixlat, exponerat, flashback, (redigerad mod) och utländsk media.
Jag är inte så dum så jag inte förstår att det är vinklade nyheter, men nyheterna är iaf sanna.
Det är nått du inte kan säga om SVT som staten försöker tvinga mig att betala för, vare sig jag ser på det eller inte.

MSM har precis som 7 klövern bränt sina broar, jag kommer aldrig tillbaka.

HmmmS • 3 år sedan

http://nyheteridag.se/pixla...

Det är inte första gången Avpixlat pixlar. Dessutom pixlar man en grupp som enligt Dailymail består av nazister och kvinnomisshandlare.

Utlandsboende • 3 år sedan

Jaha, det här låter mer som ett interngräl om saker jag inte är införstådd med. Verkar lite av en bagatell jämfört med ruineringen av statsfinanserna och vanstyret i landet.

Guest • 3 år sedan
Vendela • 3 år sedan

SD har inget med Soldiers of Odin att göra. Håll dig till fakta. Din kommentar innehåller förtal och raderas.

SvenneiLund • 3 år sedan

Har du belägg för att alla som "patrullerar" är kvinnomisshandlare?
Varifrån har du fått att SD ligger bakom Soldiers of Odin?
Sorgligt när man i avsaknad av fakta på vanligt PK manér utmålar alla med avvikande åsikt som brottslingar.

Vendela • 3 år sedan

Troll har alltid vanföreställningar...

anewdeal • 3 år sedan

Det är ingen önskesituation. Men nu får det ses som ett etablerat faktum att polisen totalt tappat kontrollen och då kommer automatiskt andra aktörer att ta upp den kastade handsken.

Enda sättet att bli av med grupper som SoO är att polisen åter blir en kraft att räkna med för effektivt skydd av den enskilde medborgaren. För att polisen skall nå dit, givet deras av nödvändighet begränsade resurser, måste också övriga samhället samarbete mot samma mål och se till att brottslingar inte kan ta sig till Sverige, och om de lyckas med det, inte kan stanna här.

Effektiva gränskontroller samt ovillkorlig utvisning oavsett riskbild i mottagarlandet vid alla allvarligare våldsbrott är en nödvändighet.