We were unable to load Disqus. If you are a moderator please see our troubleshooting guide.

Alina Cîrstoiu • 9 years ago

Nici nu va canta cocosul sau, ma rog, cucuveaua, de trei ori, ca Moliceanu va fi fost deja inlocuit din functia de premier. Primavara 2015 - dead line!
PS. Aceasta supozitie o fac in eventualitatea, slaba ce-i drept, ca va fi fost numit premier ...

No Name / DP • 9 years ago

Mi-a placut ce-a spus dl Johannis, intrebat fiind ce parere are despre propunerea de premier a contracandidatului sau. Reproduc din memorie:
"Care premier? Dl Ponta ne-a spus ca, daca va fi vreme buna, il va pune premier pe dl Tariceanu, daca va fi vreme rea, pe dl Georgescu, iar daca va fi rau de tot, pe dl Maior!"

Dorlin Kookawsh • 9 years ago

Stie Iohannis ce spune - si nu spune rau. Exista un proverb sasesc haios, povestit mie de fostul coleg, reingermanizat acum, Georg Wellmann ot Agnita. El suna asa: ''Daca dis-de-dimineata vezi cocosul cantind pe o gramada de balegar, afla, prietene, ca ori va fi vreme buna, ori va fi vreme rea.'' Au si ardelenii umorul lor meteorologico-politic. ( Si apropo de cocos: ''Omne animal post coitum triste est... prater gallum cantantem et clericum bene amantem.'')

Taica Omidu • 9 years ago

Previziunea lui Andre Malraux e asemanatoare (neavind insa ironia subiacenta proverbului sasesc): ''Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc.''

No Name / DP • 9 years ago

Teama mi-e ca Malraux s-a gandit numai la crestinism si-a scapat complet din vedere mahomedanismul!

Daciada, puella Scorili • 9 years ago

Sigur, nu avea cum sa banuiasca Malraux, din datele vremii sale, volutia (nu involutia, nici evolutia) unor curente religioase musulmane spre cautionarea miscarilor teroristo-fundamentaliste. Ca unul ce, in junete, facuse pirnaie pentru furtul unor statuete kmere, avea o buna cunoastere a budismului din sud-estul Asiei, dar era mai putin familiarizat decit Arthur de Gobineau, contemporanul lui Tocqueville, cu metamorfozele Sectei Hasasinilor, secta de care au stire si Marco Polo si unii dintre cronicarii cruciadelor. Ben Laden, urmas indepartat - si sofisticat - al Seicului de la Munte,al Batrinului din fortareata Alamut, nu?

No Name / DP • 9 years ago

O, da, dar apropo de statuetele khmere, Malraux a lasat si "Calea regala"...Or, ai nostri, doar fura si lasa calea "oglinda" dupa ei. :-) ...

Potul lui Paul • 9 years ago

Nu-i exclus ca Bombonel sa fi adus din China, cu bamporul, si niste statuete cambogienesti nefacturate, cu care, in anii maiosmului triumfator, Printul Norodom Sihanuk ii ''ungea'' pe inaltii politruci de la Pekin in favoarea tovarasului Pol Pot, aliatul sau de-atunci, si al Kmerilor Rosii. Imposibilul nu e romanesc, iar functionarii actuali din Kitay nu sint cu totii refuznici la spagi ssau traficul cu obiecte de arta.. Drept pentru care asteptam de la indumatorul tezei doftorale pontaice un roman, amintitor de-al lui Malraux, cu titlul: CALEA MARITIMA. Daca nu cumva l-o fi ouat... deja odata cu lasarea barbii sale sapientiale.

No Name / DP • 9 years ago

Polul lui Pot zice ca despre CALEA MARITIMA si cele 16 vapoare din orizonturile rosii s-ar putea sa dea socoteala presedintele, imediat cum va ajunge ex- si membru PMP . :-)

No Name / DP • 9 years ago

Parca, in rechizitoriul DNA scria ca Nastase a adus din China pamatufuri si pitici de gradina! Asa ceva, la morga lui...

costel duriceanu • 9 years ago

Moliceanu, viitor fost prim-ministru-tirtitza (rump prime minister, premier ministre-croupion, in amintirea celui Rump Parliament de la inceputul dictaturii lui Crommwell), bun de cetit, o vreme macar, biletele rosii aduse lui de Daciada, ''fata popii'', dinspre cel rebotezat vadimeste ca Mister Fart.

InimaRea • 9 years ago

Ia sa ne si gindim un pic, vorba ardeleanului. O sa va cam tin de vorba dar eu am anumite asteptari de la tovarasii mei de blogdaproste.
Tariceanu n-a fost un premier rau, a guvernat onest. Daca a risipit ce agonisise intr-o scurta perioada de boom financiar - cind veneau bani-girla-n tara - a fost datorita nenorocitei noastre de democratii originale, unde alternanta la guvernare se face ca-naintea navalirii turcilor, se ard holdele, se otravesc fintinile.
Amintiti-va ca n-a mai contat pe ADA, ca PD canibaliza PNL si ca si-a dus la capat mandatul cu sprijinul parlamentar al PSD. Or, nici PD-l, nici PSD n-aveau interes ca guvernarea liberala sa fie una de succes - romaneste vorbind.
Iar nu trebuie uitat ca "principalul artizan" al subdezvoltarii cronice a fost bataiosul Basescu. Care n-a acceptat sa guverneze cu ADA, care-l facuse presedinte, el voia Dreapta unita - fuziunea PNL-PD. Daca nu se-ncapatina, avea 10 ani de guvenare de Dreapta, se puteau pune-n opera proiecte de dezvoltare si nici nu luam in piept criza economica, inca-nainte de a fi facut valuri.
Tot Tariceanu a vazut just ca alianta cu PDL - in vederea aceleiasi fuziuni pe care el o refuzase, la-ndemnul mareului sau prieten Dinu Patriciu - avea sa duca la disparitia PNL. Oricum, el nu putea merge cu Blaga&co, care-i injumatatise partidul. Asa ajunse "tradator" desi adevaratul tradator al PNL este Antonescu.
Tariceanu era buna varianta de presedinte al tarii dar PSD are alte socoteli, mai ales dupa ce a defectat Antonescu. Cu Ponta presedinte si Tariceanu premier, PSD suge la doua oi - Internationala Socialista si cea Liberala (ALDE). Oricit ar bate din buze Dreapta - inclusiv cea europeana - nu poti vorbi despre neobolsevismul unui partid care guverneaza impreuna cu liberalii decit daca vrei sa te faci de ris cu tot dinandinsul. Nemaipunind la socoteala ca PNL-Antonescu a produs stupoare-n PE, trecind la PPE.
Un guvern USD are toate avantajele struto-camilei, de ajung pina si cocoasele PSD calitati. Daca merge bine treaba, e meritul majoritatii parlamentare asigurate de PSD; daca nu, e vina liberalilor din guvernare. Apoi, politica PSD - care numai social-democrata, de Stinga, nu e - are justificare-n ochii electoratului: asta se face-ntr-o alianta, se merge pe compromis politic intre aspiratiile Stingii si pragmatismul Dreptei.
Cum bine spunea Tolontan - pe blogul sau, despre victoria "prostilor" - la nimic n-ajuta sa-i socotim pe pesedei batuti in cap, incapabili de gindire politica, de strategie - chiar. Doar sa tinem cont ca toate astea-s in slujba intereselor oligarhiei care vegheaza asupra PSD, de aceea-s mereu cu dus si-ntors, clocite la adapostul usilor inchise, servite-n ambalaj mincinos. Dar nu la fel face si Dreapta? Si nu la fel a facut in vremea cind guverna?
Sigur, putem face misto de Tariceanu care-n naivitatea lui - de om matur, totusi, dar si cu pretentii de politician versat - s-a dat pe mina lui Basescu cu biletelul roz. Insa e bine sa ne oprim putin si-asupra intimplarii ca a trecut o vreme intre momentul trimiterii biletelului, si cel al datului in vileag. Ce credeti ca s-a-ntimplat rastimp? Eu zic ca Basescu a sarit pe Tariceanu si, fiindca omul a rezistat, pac - la Raboiu'! Dar ia sa ne-amintim ca, dupa alegeri - tot de PSD cistigate, ca asta-i blestemul - Basescu a vrut iar alianta cu PNL. Si-atunci, au fost doi caposi - Basescu si Tariceanu. Primul nu-l voia pe celalalt premeir, iar ala nu se alia cu Basescu decit tot ca premier - ceea ce mi se pare corect, intr-o anumita logica.
Si-asa avuseram parte de guvernul de uniune nationala PD-l-PSD, este?
N-o fi Tariceanu Messia dar rastignit intre doi tilhari politici a fost.

Cum-necum, el mai ramase din vechea garda sa tina sus steagul liberalilor romani. Iar daca ajunge premier, isi recapata partidul, reinvie liberalismul - ceea ce convine si PSD, care cu PDL are ce are. Basca faptul ca PSD stie ca-n tara asta n-o ajunge-n veac PNL singur la guvernare, asa ca liberalii nu-s concurenti seriosi pentru pesedei.

Dorin Tudoran • 9 years ago

Vorbim, cum nu?

As spune ca lucrurile sunt mai complicate, mai ales datorita unor detalii cu importanta mai mare decat a unor... detalii. Iata, zic eu, un "raboj" corect:

http://adevarul.ro/news/pol...

No Name / DP • 9 years ago

Daca-mi permiteti, domnilor, si daca nu va e cu suparare, ca tot ati invitat lumea la discutie, lucrurile au fost si sunt mult mai complicate decat le prezentati si dumneavoastra si mult diferite de "adevarurile" Adevarului.

In primul rand, sa nu uitam ca guvernareaTariceanu a venit pe trendul puternic pozitiv lasat de Cabinetul Nastase. Nu-mi amintesc exact procentele dar, in 2000-2004, Ro a avut o crestere o economica de vreo 7 la suta (parca peste!), amplificata apoi de Tariceanu si Cabinetele lui la una de 8 la suta sau ceva mai mult. A fost o epoca fasta, dpdv economic, pentru intreaga Europa, ceea ce a insemnat si pentru Ro o frenezie a investitiilor straine si o explozie a exporturilor pe piata UE, care avea la data respectiva o mare capacitate de absorbtie.

In afara de impunerea cotei unice si integrarea in UE, i-as recunoaste lui Tariceanu niste merite UNICE si INCONTESTABILE, despre care Adevarul nu sufla o vorba, si anume noua filosofie bugetara, cu alocarea pentru prima si ultima data a 6 procente din PIB pentru napastuita noastra educatie, plus triplarea cheltuielilor pentru sanatate si chiar stimularea cercetarii (completata si de capacitatea ei de atunci de-a atrage substantiale granturi europene). Si, nu in ultimul rand, Tariceanu a incurajat nasterile in randul femeilor de cariera, ca nu conteaza numai sa fie aruncati in lume cat mai multi copii, pentru mentinerea tineretii societatii, ci, mai ales, ca ei sa fie crescuti si educati de parinti care cunosc importanta investitiei in educatie. Pana aici, numai bile albe pentru dl Tariceanu, dar vin si alea negre, nu va faceti probleme.

Pana atunci insa - un alt NEADEVAR spus de Adevarul (dar nu ma mira!) e ca Tariceanu a ignorat debutul crizei economice si-a majorat salariile profesorilor. Fals! Parlamentul si mai ales parlamentarii social-democrati au votat legea, desi Tariceanu li s-a opus.Tariceanu s-a opus si promovarii legii si-a atras in repetate randuri atentia asupra potentialului exploziv pe care aceasta majorare l-ar avea asupra bugetului. Presedintele Basescu a promovat legea, in ciuda avertismentelor premierului si Basescu a spus ca Tariceanu minte cand agita spectrul crizei (fiindca stie el, presedinte, mai bine ca nu e nicio criza si in niciun caz in RO!!) si, mai mult, ca, daca vine PDL la putere, va majora la fel si salariile tuturor functionarilor publici. Acest "razbel" a dirijat voturile profesorilor si-ale functionarilor catre PDL, in 2008. De altfel, presedintele a tot mintit ca nu e criza pana s-a vazut cu toti sacii-n caruta, adica reales in 2009! E adevarat ca deficitul bugetar a crescut la sfarsitul mandatului lui Tariceanu pentru ca presiunile PSD in directia populismului au fost fara egal - vezi majorarea pensiilor si, nu in ultimul rand smulgerea de fonduri de la buget pentru primariile de partid. Tariceanu a cedat in mare masura presiunilor PSD asta e marea lui greseala, pe care i-o va retine si istoria. In al doilea rand, nu e Tariceanu vinovat de faptul ca Basescu et comp. au taiat in dementa pensii si salarii, cea mai draconica masura de austeritate luata de vreo tara europreana in criza recenta, fara un studiu de impact, fara niste analize care sa-i demonstreze justetea nici pana-n ziua de azi. Basescu e vinovat ca a ignorat, BA A SI NEGAT, pana in 2010, toate semnalele crizei (asupra carora il avertizase Tariceanu in 2008, odata cu refuzul lui de-a majora salariile profilor.) Sigur, lui Tariceanu i se poate imputa faptul ca, impins din spate de populismul PSD, a scapat boii cheltuielor pe aratura in 2008! Iar nenorocirea asta s-ar putea repeta, daca Ponta ar fi presedinte si el premier, mai ales ca in 2016 vin noile alegeri parlamentare! Asadar, combinatie politica PSD - partidul lui Tariceanu imi pare de rau augur. In schimb, combinatia PNL -PDL - care a functionat foarte bine pana in 2007, imi pare benefica. Sigur, rezultatele unor perioade de guvernare nu se pot translata pur si simplu de la o epoca la alta, fiindca nici contextele nu sunt identice si nici oamenii nu mai sunt aceeasi.

Din punctul meu de vedere, ceea ce a facut Tariceanu - cu ruperea unei bucati din PNL si punerea ei la dispozitia PSD e greu de inteles si singura explicatie pe care o gasesc e ca multi penelisti, din stirpea lui Stroe, Chitoiu, Daniel Barbu s.c.l. tare au mai suferit ca au fost smulsi de langa borcanul cu miere si si-ar fi taiat si-o mana, nu doar o halcutza din partid, ca sa ajunga inapoi, la borcan. Apoi, mai e de luat in calcul si naturelul masculin al dlui Tariceanu, care la intalnirea cu naturelul feminin al noii si tinerei dumnealui sotii ar fi putut sa dea o reactie de invartosare a ambâțului politic al proaspatului insuratel. Nebanuite sunt caile Domnilor si-ale Doamnelor cand se-aduna impreuna!

PaduchelePlesuv • 9 years ago

Imi permiteti o adaugire, nu cred ca cheltuielile pentru invatamant au atins 6% din PIB, oricum putem revedea bugetele si PIB-urile. In 2007, de exemplu, ele au fost cam de 12,5% din cheltuielile din buget, ceea ce inseamna resurse generoase. Bugetul insa este doar o fractiune din PIB. De aceea si unele fraze ale conditiilor dnei Macovei puse dlui Johannis apar ca fiind nitel fanteziste, bazate pe o cunoastere doar aproximativa a guvernarii. Pentru raportul buget / PIB in 2014, 6% din PIB inseamna cam 25% din cheltuielile bugetare.

No Name / DP • 9 years ago

Tocmai am verificat, e vorba chiar de 6 la suta din PIB. Incredibil, dar adevarat! S-au construit, renovat si dotat cu cele necesare multe scoli atunci.

No Name / DP • 9 years ago

De altfel, la constructia bugetara, pentru ordonatorii de credite se prevad procente din PIB.

Ultor • 9 years ago

Cred ca cifra a fost undeva in jur de 5,30% din PIB, nu chiar 6 %. Una peste alta, in mare masura acele investitii s-au facut dupa ureche si in beneficiul clinetelelor de partid care au umflat deconturile dupa bine cunoscuta reteta romaneasca. Din guvernarea Tariceanu ramane insa realitatea cresterii puterii de cumparare a cetatenilor, inclusiv a profesorilor. Dupa, stim prea bine cea urmat. In privinta populismului lui Basescu sunt in postura sa va confirm din interior acest lucru. ; promulgarea legii salariilor marite s-a facut la schimb cu semnarea Pactului sau pe educatie de catre sindicate. Calculul politic a fost cat se poate de cinic, dar si cat se poate de eficient.

No Name / DP • 9 years ago

Oarecum eufemistic se numeste realpolitik, ceea ce exact ce ati spus dvs. e: un amestec perfect de cinism si eficienta.

PaduchelePlesuv • 9 years ago

In ce an, va rog? In 2007, nu, atunci PIB a fost de 404 miliarde lei si cheltuielile pentru invatamant de 8,2 miliarde lei. Altfel, ca votant al dlui Tariceanu, nu as putea avea decat o parere pozitiva.

No Name / DP • 9 years ago

Imi pare rau, nu mai stiu. Cred ca putem sa google it!

PaduchelePlesuv • 9 years ago

Nici o problema, ma uit eu maine sau poimaine, azi nu am vreme.

EU • 9 years ago

Foarte faina analiza! De data asta mai la obiect decat a implacabilului InimaRea (romancierul cronicat gospodareste de DAD in ultimul numar din revista ''Arges'').

InimaRea • 9 years ago

Aveti dreptate, e o analiza - si-asta fiind, sigur ca-i la obiect. Eu nu fac din astea, implacabilitatea mea - cita e, dac-o fi - are alta forma de expresie.
Am vazut cronica lui DAD dar tot va multumesc c-ati pomenit-o, fiindca-i "la obiect" - vorba dv - chiar daca nu-mi pare gospodareasca.

OvidiuB • 9 years ago

Si daca e de facut mici corecturi, as adauga totusi ca pe vremea lui Basescu, Boc & Co. nu s-au taiat totusi pensiile. Stiu ca se zice ca s-au taiat, de-a ajuns lumea sa creada, dar adevarul e ca nu s-a facut. S-au facut altele, dar asta nu. (Daca nu ne referim, desigur, la pensiile din sistemul de aparare)

No Name / DP • 9 years ago

Indirect, s-au taiat si pensiile, si anume prin retinerea abuziva a CAS inclusiv din valoarea primului punct de pensie, ceea ce a fost la fel de ilegal ca tentativa initiala de reducere a lor cu 15 la suta. Banii retinuiti abuziv de cabinetele Boc si MRU le-au fost restituiti pensionarilor de abia sub ministeriatul Marianei Campeanu. In plus, prin modificarile aduse legislatiei, daca doi slariati cu avut aceeasi vechime in munca si acelasi cuantum al contributiilor la CASS, celui pensionat in 2010, 2011 sau 2012 inclusiv, i s-a calculat o pensie mai mica decat a celui pensionat in 2008 sau 2009. Pentru ca, in lupta politica, era greu de repetat mereu toata poliloghia asta, s-a zis, scurt, ca s-au taiat pensiile si pensionarii intelegeau despre ce-i vorba.

Misu`Beciuklistu` • 9 years ago

Printre atitea fapte bune trebuie mentionata si actiunea aia cu vinzarea platoului Marii Negre inainte de a cistiga Aurescu procesul la Haga. Asta da, realizare! Asta da, interes national, asta da, patriotism!

Shadow • 9 years ago

@Ovidiu
nu s-au taiat nu pt ca nu a vrut boc si basescu ci pt ca daca nu ma insel CC a dat "nope" la "maretul proiect".
Asta ca sa fim cat de cat "exacti".

Shadow • 9 years ago

@No Name
tariceanu joaca "poker" azi. Partidul sau nu este inca puternic. Poate mai degraba "pierde" decat castiga cu psd-ul dar macar "incearca" sa recupereze ce a mai ramas din pnl care refuza "pedelizarea". Eu sa fi fost membru pnl mi-as fi dat demisia din pnl la anunturile lui antonescu de "fuziune" cu pdl.

PNL + PDL ca si orice alianta care a comportata PDL-ul a functionat mereu "prost pt ceilalti".
Eu nu mai votez PNL-ul azi pt "tradarea" de la europene unde mi-au "furat votul" pt al aduce la populari si pt fuziunea cu pdl.

Nu votez nici psd-ul deci de la mine nici emanatii psdisti nici cei basisti nu vor primi vot fie ca ii cheama johannis, udrea, macovei, etc.

No Name / DP • 9 years ago

Stiu ca Tariceanu era in relatii foarte bune cu ALDE, la un moment dat fiind chiar viceliderul grupului, dar ma stiu si ca PNL se afla intr-o mare inadvertenta privind plasarea lui pe esichierul extern si cel intren. In timp ce in Ro se revendica a fi de dreapta, " adevarata dreapta", in Europa era asimilat centrului-stanga. Trebuia sa ajunga la o concordanta intre cele doua pozitionari, la o clarificare. Ar fi putut s-o faca ori in sensul dorit de Tariceanu, intarind flancul central al stangii, ori cum a procedat Antonescu, intarind dreapta. Acum, eu cred ca stanga a fost si este puternica, omogena si disciplinata, in consecinta n-ar mai fi avut nevoie de intariri. Dreapta insa a fost mereu fragila si nabadaioasa, iar dupa esecul guvernarii Basescu si bobarnacele pe care i le-a dat acest Sfarma-Tot si blonda lui din achizitii si vanzari anterioare a fost praf si pulbere, asa ca mi s-a parut mai inspirata tactica lui Antonescu, de a participa la formarea unui partid de dreapta. Asta insa numai daca privim lucrurile pe termen lung si dpdv strategic. Pe termen scurt, sigur ca ma deranjeaza si pe mine sa-l vad mereu langa Iohannis pe (avian)FLU FLUTUR, coregraful oilor bucovinene, ori pe Ioan Oltean, care a propus imbogatirea sistemului metric cu unitatea de masura "bocul" si pe altii ca ei, din PDL. Pe de alta parte, nici la Fenechiu nu ma uitam cu mai multa placere si nici macar la Remes, desi am toata compasiunea pentru felul in care a fost lucrat de "prieteni". Dar si cand ma uit la Tariceanu si stiu ca in spatele lui misuna Dragnea, tata-socrul si altii ca ei, iar ma dezgust. Eu trag nadejdea, chiar si cretina, ca DNA va continua operatiune mani pulite si poate ca vom vedea ceva mai suportabil atat la stanga, cat si la dreapta.

Shadow • 9 years ago

@No Name
aia cu "centrul stanga" al liberalilor europeni este o "aberatie" scoasa de catre grupul popular care este grupul ce contine cele mai multe "orientari" si "sensuri".
Liberalii in romania sunt de dreapta asa cum sunt si in Anglia dar nu sunt "conservatori" .

PS. oltean, boc, blaga and comp nu sunt "temporari" asa cum sunt azi dragnea si compania in spatele lui tariceanu. Sunt membri cu drepturi depline ai partidului liberal. DNA-ul? Sa vedeti dvs ce se calmeaza dupa alegeri. Nici "usturoi nu a mancat" si "gura nu le miroase".

No Name / DP • 9 years ago

Imi pare rau ca sunt nevoita sa va contrazic, dar o cauatre rapida pe google va va conduce la concluzia ca the Alliance of Liberals and Democrats este un grup de centru - centru stanga, nu de dreapta. Pana la integrarea in PPE, PNL era de dreapta doar "la intern", la extern era de centru- usor stanga, in niciun caz de dreapta. Nici sa fi lasat PNL ca dreapta romaneasca sa fie ocupata doar de fragmentele din implozia PDL nu mi s-ar fi parut normal. Iar daca liberalii se vor de dreapta, atunci so be it, si-n tara si in afara tarii.

Dorin Tudoran • 9 years ago

Iata ce spunea Răzgândeanu în 2010 despre Iohannis la Cotroceni:

“Soluţia Klaus Iohannis mi se pare potrivită, văzându-l pe acesta un foarte bun candidat pentru Preşedinţia României. Deodată am da funcţiei prezidenţiale dimensiunea corectă şi conturul corect”,

InimaRea • 9 years ago

Și-i razgindirea-i din "tradiția" politica postcomunistă. Oricum, declarația lui Tariceanu despre Iohannis ar putea fi suspectata de ironie daca însuși emitentul ar putea fi, de simtul umorului.

Donkeypapuas • 9 years ago

Aţi uitat un mic amănunt. Ba nu, două! În primul rând, alianţa PSD-PD-L din 2009 fusese deja aranjată cu 6 luni înainte de către tata socru. În al doilea rând, şi aici îl apreciez pe Tăriceanu, acesta spusese că el ar refuza un acord cu FMI. Între timp s-a răzgândit, de vreme ce susţine guvernarea coabitaco-pontacă.

Dana (Mara) • 9 years ago

Ieri seara la Digi 24 a fost invitat candidatul Ponta intarit la externe de aura dnului Melescanu. A fost interesant si cum l-a "domesticit" destul de repede dnul Hurezeanu, dupa ce incepuse impetuos sa se tina cocos mare si independent fata de "presiunea" popularilor europeni. Domnul Hurezeanu l-a flatat ironic in sensul ca dinsul il vede un reformator din spita lui Blair, un vizionar carevasazica si deci opusul talibanilor pe care domnu' Ponta i-a localizat imediat in zona ideologilor de la rev.22. Pentru a veni la emisiune documentat, dnul Ponta a spus ca izvorul de inspiratie pentru presa straina care sustine ca Ponta ar fi omu'rusilor si preten cu presedintele Ungariei este nimeni altul decit indispensabilul domn de la DW Peter Iancu. Iara pica magareata pe nu stim de unde sa -l luam domnul de la DW. Se pare ca domnul Iancu, un cavaler, o sustinea pe doamna Elena Udrea reprezentanta a dreptei. Fara ironie, domnul Iancu este un analist informat si influent dar ma intreb care ar fi descrierea sincera pe care ar face-o sa zicem nu doamnei din Franta cu puseuri xenofobe ca este cunoscuta, dar si sa luam la intimplare numele doamnei Tzipi Lotoveli din partidul Likud (care desi de extrema dreapta si cu un discurs care iti ridica parul maciuca, i se intinde un covor rosu la picioare si i se deschid larg usile politicii mari? Asta pentru putin echilibru as fi tare curioasa sa vad si astfel de analize si comparatii facute de oameni care stiu exact cum stau lucrurile. Asta ca sa nu zic sa il analizeze direct pe Omu'Liber sau Liber'Man sau peBibi(cu) ca sa fac un joc de cuvinte (ne)vinovat.Este drept, doamna Udrea este o diafana, o timida si o zina pe linga genul acesta de tigroaice politice care nu se sfiau sa sara si la gitul unui prestigios scriitor umanist (A.O.). Etc.etc.

No Name / DP • 9 years ago

De la DW, eu citesc si cred numai ceea ce scrie dl Horatiu Pepine.

Dana (Mara) • 9 years ago

Si mie imi place stilul elegant si echidistant al lui Horatiu Pepine, transmite ca si Luca Niculescu disponibilitatea de dialog civilizat si ca nu ar avea certitudini pe care musai sa le impunem altora. Dar imi place si stilul frust si direct al dnului Nistorescu de la Tvr. Dintre televiziuni mai echilibrate in campanie se detaseaza digi24 unde imi place Emil Hurezeanu, dar si tvr arata mai bine dupa ce a fost preluata de dnul Stelian Tanase. Cel putin din filtrul tvr international se vede asa. Au aparut emisiuni interesante gen Mistere si conspiratii, Ciocnirea civilizatiilor, Ora Regelui, Memorialul durerii, mai nou dezbateri cu revolutia, deci numai daca nu vrei nu te mai destupi un pic la minte. Dar romanul nu si nu, o tine strins tot cu psd-ul de pe vremea cind erau spalati pe creier cu tvr lui Everac, Theodorescu in buna traditie brucaneasca. Asa ca il avem pe produsul lor Ponta care cred ca va si cistiga alegerile. Miscarea lui cu cooptarea lui Melescanu consilier pe probleme de politica externa este inteligenta, va domoli vigilenta din exterior, iar printre consilieri poate ca nu ar fi rau sa fie si domnul Hurezeanu, iar daca nu accepta, macar sa aiba inspiratia Ponta sa fure din ideile celor intelepti si patrioti, fara sa ne ferim de cuvinte mari.
Numai bine.

toma nour • 9 years ago

Hure? De ce nu? S-a dragalit o vreme si cu Bombonel, (mentorul sau , daca vreti, mama Pontei, ca tatine ii iashte Ilicescu). Au multe naravuri, unele pidosnice, in comun. Emil si Viorel. Poate ca au si avut deja intilniri de taina in jaccuzi-ul lui Dragnea. Oricum, intre Miki-Spaga (Serban Mihailescu-Goanga) si Hurezeanu, zic, e de preferat ultimul, deoarece ii poate servi la o adica de talmaci pentru limba germana alesului politic al inimii sale.

Dana (Mara) • 9 years ago

@toma nour (necredinciosul) nu pot intra in jocul dvs. Eu vad cu totul altceva, domnul are o sotie superba, rafinata, o feminitate dublata de o inteligenta care transpare si in exterior. Cind faci astfel de alegeri le faci cu toata fiinta si sint impartasite. Un cuplu pentru care am admiratie si respect.
Sper ca va imblinziti si sa nu fie o frustrare in plus argumentul cu alegerea unei sotii superbe.

Tamar Buciuceanul • 9 years ago

A ales-o el ? Sau i-au oferit-o pe tava, din calcul politicar, tata-socru si Bombo? (Nu ma iau dupa mizerabila fabula -dar ingenios conceputa : ''Mister Fart si Fata Popii'', lucratura Vadimului spurcat la gura cat umblatoarea Garii de Nord, am antenele mele, citind mereu si ''Catavencii'' si ''Kamikaze'' si ''Academia Catavencu'').

Dana (Mara) • 9 years ago

Oops! Sa nu o mai lungim ca cine stie unde ajungem cu "umorul involuntar" sau unde dai si unde crapa. Nu ma refeream la Ponta ci la unele aluzii la dnul Hurezeanu pe care bine sa le fi inteles gresit. Deci descrierea nu era a doamnei Ponta. Deci spuneam ca doamna Hurezeanu imi inspira respect, cit despre dna pare foarte ambitioasa, cred ca il cam tine sub papuc pe Viorel si tropaie de nerabdare sa ajunga prima doamna.

Doi de ''deci'' in text • 9 years ago

Gheii si ambidextrii isi aleg cu gust sotiile. Oameni civilizati,cultivati, rafinati respectuosi etc. MA TUTTO PER LA FACIATTA. Avem atitea exemple in Bucuresti. Nu dau nume. Se stiu, Si nici aluzie la Hureazeanu sau la Nastase nu fac.

No Name / DP • 9 years ago

De acord cu dumneavoastra. Una sunt jurnalistii si alta propagandistii - ca Robert Schwartz si Petre Iancu, de la DW, sectia romana.

Shadow • 9 years ago

@Dna Dana
nu-l mai "provocati" pe dl Tudoran vorbind de "maretul domn' iancu"
:-p

No Name / DP • 9 years ago

Incerc sa postez o poza haioasa foc!

No Name / DP • 9 years ago

Sorry, nu merge, doar ca link, daca mi-l afiseaza Disqus:
http://primejdiaalbacorvin....
Postarea din 30 septembrie 2014 circula ca viral, sub titlul "Plecarea de la Cotroceni".

No Name / DP • 9 years ago

N-a mers, asa ca am postat link-ul corespunzator, dar mi-l blocheaza Disqus.

No Name / DP • 9 years ago

Ultima declaratie a lui Iohannis: "Victor Ponta confunda Universitatea cu un camin
cultural. Daca Ponta nu doreste o dezbatere la Universitatea din
Timisoara, putem merge la facultatea unde si-a luat DOCTORATUL." (sursa, Revista 22)

Are si Iohannis, citeodata, scuipat in furculita. Ma bucur.